Kosárlabda

2024.03.15. 17:00

Kell a győzelem - A Körmend szombaton az Olajt fogadja

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában szombaton 18 órától piros-fekete rangadón fogadja a szolnoki gárdát az Egis Körmend együttese.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

A válogatott szünet óta nem igazán találja önmagát a Rába-parti alakulat, amely utóbbi két mérkőzését egyaránt elveszítette. Ez különösképpen azért fájó, mert talán senki sem kalkulált azzal, hogy hazai pályán az Oroszlány, valamint egy héttel később idegenben a Kecskemét ellen is kikapnak Ferenczék úgy, hogy mindkét csapat a vasiak mögött kullog a tabellán. Az említett két találkozón már bebiztosíthatta volna a helyét a Körmend a legjobb nyolcban, így azonban körömrágós lesz a playoffba jutás, hiszen elég komoly riválisok várnak a piros-feketékre, akik még hazai pályán a Szolnokkal, a Falcoval és a Péccsel pedig idegenben meccselnek.

– Azt kell, hogy mondjam, nem is nagyon érdemeltünk győzelmet Kecskeméten, mert nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, felevettük a hazaiak ritmusát ahelyett, hogy a saját tempónkat erőltettük volna rá az ellenfélre – emlékezett vissza az Egis Körmend legutóbbi meccsére Kocsis Tamás vezetőedző. – Nem tudtunk mit kezdeni a védekezésükkel, megakadtunk, görcsösek voltunk, ennek tudható be a kudarc. Ez volt szezonbeli egyik legfájóbb vereségünk, ezt a meccset meg kellett volna nyerni.

A soron következő ellenfél az a Szolnok lesz, amely bár rapszodikusan teljesít a bajnokságban, ennek ellenére az alapszakaszban masszívan áll a harmadik helyen.

– Hullámzó teljesítményük ellenére azt mindenképpen le kell szögezni, hogy minőségi játékosok alkotják a keretüket, a légiósok mellett a magyar fiatalok is meghatározó szerepet töltenek be a csapatban, nem pusztán szögletzászlónak használják őket – folytatta Kocsis Tamás. – Velünk ellentétben nagyon sok alsóposzt játékot alkalmaznak, amiben kulcsszerepe van Wigginsnek és Thomasnak, utóbbi kintről is életveszélyes. A Szolnok is gyors kosárlabdát igyekszik játszani, akárcsak mi, atletikus csapat. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, de arra kell törekednünk, hogy saját játékunkat játsszuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában