Labdarúgás

2024.03.17. 19:02

Nem volt esély - Két góllal győzött az ETO Szombathelyen

A labdarúgó NB II 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás simán kikapott hazai pályán a győriektől.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr 1-3 (0-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1290 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zierkelbach P.

Haladás: Pálfi – Nyíri V. (Horváth A., 74.), Jagodics M., Csonka, Bolla G. (Beronja, 46.) – Zvekanov, Szakály A. (Horváth R., 46.) – Mohos (Szijjártó, 63.), Rácz B., Erdei C. – Kelemen M. (Pintér, 63.) Vezetőedző: Alekszandar Jovics.

Győr: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor, Vianna – Tóth R. – Diarra (Huszár, 72.), Bumba (Vingler, 83.), Csontos (Boschilia, 46.), Skvarka (Riquelme, 85.) – Kröhn (Hamed, 83.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Gólszerző: Beronja (91.), ill. Bumba (13.), Kröhm (71), Szépe (90.).

Kiállítva: Rácz (12.).

13. perc: Csontos jobb oldali sarokrúgását Szépe fejelte kapura, ezt még szabályosan, testtel hárította Rácz, Skvarka újabb fejesét azonban a kezével ütötte ki a Hali csapatkapitánya a gólvonalról – azonnali piros lap és 11-es. A megítélt büntetőt Bumba bevágta – 0-1.

23. perc: Kröhn hozta nagy helyzetbe Diarrát, ám hatalmas ziccerben, öt méterre a kaputól nem találta el a labdát.  

25. perc: Kiss Máté bal oldali szögletét Tóth Rajmund a védők gyűrűjében öt méterről kapura lőtte, a labda a jobb kapufa tövéről kipattant.

42. perc: Mohos tört be a jobb oldalon a 16-oson belülre, amikor védője szorításában – gyanús körülmények között – a földre esett. Zierkelbach sípja néma maradt.

65. perc: Beronja botlott el a 16-oson belül, Diarra lecsapott a labdára, majd nagy helyzetből, 14 méterről kapu fölé lőtt.

71. perc: Bumba bal oldali beadását a középen érkező Kröhn kapásból, hat méterről a bal sarokba helyezte – 0-2.

90. perc: Vianna passzát Szépe hat méterről a jobb sarokba fejelte – 0-3.

91. perc: Beronja 15 méterről, balról a hosszú, bal sarokba lőtt – 1-3.

A feljutásra pályázó ETO az utóbbi hetekben finoman szólva nem tündököl, négy meccséből hármat is elveszített, legutóbb például hazai környezetben maradt alul a Honvéd ellen 1-0-ra. A házigazda Haladás abszolút felszálló ágban várta a nyugat-magyarországi zöld-fehér rangadót, elvégre utolsó három találkozóját rendre megnyerte. A várt hazai rohamok azonban ezúttal elmaradtak, az ETO ragadta magához a rangadó irányítását. Valamivel több, mint 10 perc elteltével a kétségbeesetten menteni igyekvő Rácz duplán nehéz helyzetbe hozta csapatát: nemcsak 11-eshez juttatta a Győrt, hanem balszerencsés mozdulatával ki is állíttatta magát. A büntető értékesítése után is a kisalföldiek maradtak támadásban, azonban a szünetre maradt az egygólos ETO-előny.  

Fordulás után is magabiztosan irányította a játékot a Győr, volt hogy percekig nem ért szombathelyi a labdába. Diarra még kihagyta nagy helyzetét, Kröhn viszont nem tette meg ezt a szívességet a Haladásnak, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A meccs hajrájában még Szépe is beköszönt, majd a hosszabbításban Beronja kozmetikázott az eredményen. Megszakadt a Haladás remek sorozata, megérdemelt a győri siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában