Beharangozó

2024.03.15. 16:23

Szomszédvári rangadó: ZTE KK–Falco KC

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombaton 18 órakor szomszédvári rangadót vív a ZTE vendégeként.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A listavezető, címvédő Falco remek formának örvend, az előző fordulóban a Szolnok elleni rangadót nyerte meg nagyon simán (88-75). A ZTE hullámzó teljesítménnyel nyitotta a szezont, a klubvezetés januárban menesztette is Lubomir Ruzicka vezetőedzőt – a helyére az a Matthias Zollner ült le a kispadra, aki korábban Körmenden és az albánál is dolgozott. A német tréner érezhetően összerázta a csapatot, előző két meccsét megnyerte az egerszegi gárda (ZTE–Sopron 96-71, DEAC–ZTE 51-66). A ZTE (11 győzelem/12 vereség) fellépett az 5. helyre a tabellán. Decemberben a Falco simán verte a ZTE-t (100-72) – de ez a ZTE már más erőt képvisel.

– Közeleg az alapszakasz vége, egyre nagyobb a tétje a meccseknek, a ZTE pedig a felsőházért harcolt, tehár vélhetően mindent el foga követni a győzelemért – mondta a Falco horvát légiósa, Antonio Jordano. – Ráadásul egy agresszív, jó csapat lát minket vendégül, a saját közönsége előtt – harcos, fizikális, kiélezett csatára számítok. De felkészültünk, jó formában vagyunk, azon leszünk, hogy a saját ritmusunkban kosárlabdázzunk, hogy mi irányítsunk – és akkor begyűjthetünk egy újabb fontos győzelmet.

– Újabb meccs, újabb rangadó. A ZTE jó csapat, jó kosárlabdát játszik, mindenkire veszélyes, főleg hazai pályán – jelezte a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere, Milos Konakov. – Minden posztra van jó játékosa, harcos, ütőképes gárda. Ennek megfelelően tudjuk jól, hogy nehéz összecsapás vár ránk. Azt várom a csapatomtól, hogy 40 percen keresztül okosan, csapatként, karakteresen kosárlabdázzon. Ha azt játsszuk, amit tudunk, ha ráerőltetjük a saját stílusunkat az ellenfélre, akkor győzelemmel örvendeztethetjük meg a szurkolóinkat.

Az egerszegi klub által Szombathelyre küldött összes belépőjegy elfogyott, tehát tele lesz szombaton este a vendégszektor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában