Súlyemelés

2024.03.05. 16:02

Újra Savaria Kupa Szombathelyen - Idén immár 13. alkalommal emlékeznek meg Tóth Gézáról a súlyemelők - fotók

Eddig összesen 18 egyesület képviselteti magát mintegy 80 fővel a szombaton rendezendő súlyemelő Savaria Kupán, amely egyben tisztelgés is Tóth Géza emléke előtt.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Szerdáig, azaz a mai napig még módosulhat a hétvégi súlyemelő Savaria Kupába nevező klubok és általuk indított versenyzők listája. A torna idén immár 13. alkalommal viseli Tóth Géza nevét – Szombathely olimpiai ezüstérmes sportolójának ez a szám egyben halálának évfordulóját is jelenti. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón dr. László Győző, a város sportért is felelős alpolgármestere hangsúlyozta, az idei emlékverseny egyben kvalifikációs torna is lesz a közelgő nemzetközi nagyversenyek előtt, amelyre népes nemzetközi mezőnyt várnak a szervezők. Hencz Kornél, a Magyar Súlyemelő Szövetség alelnöke, a vasi szövetsége elnöke a Savaria Kupa múltját idézte fel, egészen 1974-től, hiszen ekkor keresztelték erre a névre a rangos tornát. Tájékoztatott arról is, hogy a napokban rendezett a hazai szövetség éves rendes közgyűlésén a vasi illetőségű Antalovits Ferenc, Polgár Imre és Edelényi Miklós is elismerést kapott. Illés Károly, a megyei szövetség elnökségi tagja köszönetet mondott mindazoknak, akiknek elévülhetetlen érdemei voltak a Savaria Kupa újjáélesztésében.

Márkus Erzsébet, a HVSE súlyemelő szakosztályának vezetője ismertette, hogy 12 fővel képviselteti magát a tornán az egyesület, amelynek növendékeitől minél jobb teljesítményt vár. A konkrét szakmai elvárásokat illetően megjegyezte, hogy a Darabos-lányoknak, Sárának és Jázminnak is fontos lesz ez a torna az idei korosztályos nemzetközi megmérettetések előtt. Boros Viktória felkészülésének is fontos eleme a kupa, hiszen a hosszú sérülésében felépülő Eb-győztes már minden idegszálával az őszi U23-as Európa bajnokságra összpontosít. Az eseményre nem mellesleg Szabadkáról és San Marinoból is érkeznek versenyzők. A szervezők megjegyezték, hogy a résztvevők között lesz a KTE színeiben versenyző Horváth Laura, aki tavaly megnyerte a crossfit-világbajnokságot.

Az emlékverseny szombaton 9.30-kor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban, ünnepélyes megnyitóját 12.30-kor tartják. A Savaria Kupa pénzdíjas, a belépés ingyenes lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában