Labdarúgás

2024.04.07. 19:13

Kelemen döntött, legyőzte a Haladás a budafokiakat - fotók

A labdarúgó NB II. 27. fordulójában a második félidőben döntötte el a meccset a Szombathelyi Haladás a Budafok ellen.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Budafoki MTE 2-0 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1015 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J. Z.

Haladás: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Ene, Bolla – Erdei (Jancsó, 83.), Szakály A. – Mohos (Szijjártó, 83.), Rácz B. (Frák, 91.), Horváth R. (Zvekanov, 74.) – Kelemen M. (Pintér F.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.

Budafok: Gundel-Takács – Oláh B., Lorentz, Kalmár O., Horváth O. – Szerető (Jakab, 80.), Csonka A. – Merényi (Vasvári, 57.), Németh M. (Fekete, 57.), Kovács D. (Pintér Á., 57.) – Zsóri (Elek, 66.). Vezetőedző: Dajka László.

Gólszerző: Kelemen (54., 63.).

2. perc: Az első Hali-helyzet: Nyíri jobbról 13 méterről lőtt kapu fölé.

16. perc: Erdei passzolt a bal szélen felfutó Bollához, a védő egyből, ballal, 18 méterről a bal sarok mellé lőtt.

32. perc: Szerető beadását Kovács csúsztatta meg fejjel, ami így Zsóri előtt kötött ki, akinek bombáját Pálfy brívúrral hárította.

54. perc: Rácz passzolt Nyírihez a jobb oldalon, a védő lövésszerű beadását Kelemen hat méterről a jobb sarokba továbbította – 1-0!

63. perc: Kalmár adott haza röviden, amire Kelemen lecsapott, elhúzta a labdát Gundel-Takács mellett és a kapuba passzolt – 2-0!

68. perc: Pintér passzolt Vasvárihoz a jobb szélen, utóbbi betört a hazai 16-os területére, és 12 méterről kissé éles szögből a kapufát találta telibe.

85. perc: Jancsó hozta nagy helyzetbe Szijjártót, akinek lövését bravúrral védte Gundel-Takács.

A tabellán a Haladás mögött álló Budafok jelentős bravúrokat ért el mostanság: megverte a bajnoki címre hajtó Nyíregyházát (3-2), valamint legutóbb a Honvédnál nyert (0-1). A házigazda szombathelyiek léptek fel kezdeményezően, az első percekben Nyíri került ígéretes helyzetbe, ám lövése elkerülte a kaput. A továbbiakban is a Haladás irányította jobbára a meccset, de csak helytecskékig jutott. Kevesebb mint negyedóra elteltével a korábbi Hali-nevelés, Németh Márió próbálta távolról bevenni a hazai kaput, sikertelenül – ez volt a vendégek első valamire való kapura lövése. Elvétve jutott el a Budafok Pálfy ketrecéig, de ha már arra járt, akkor az esetek többségében zavart tudott okozni a vasiak hátsó alakzatában. A meglehetősen eseménytelen első 45 perc gól nélkül zárult.  

Szünet után bekezdett a Hali, 20 perc alatt kétgólos előnyre tett szert Kelemen révén. Mindkét találatban erősen benne volt a budafoki védelem. Dajka László hármas cseréje jelezte a tréner elégedetlenségét. Pintér és Vasvári összjátékából utóbbi szépíthetett volna, ám csak egy hangzatos kapufáig jutott.    Az utolsó 10 percben előbb a csereként beállt Szijjártó, majd nem sokkal később a szintén kispadról beszálló Pintér Filip növelhette volna két ízben is a Hali előnyét, de az eredmény maradt 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában