Sakk

2024.05.15. 19:00

Bajnok a HVSE NB II.-es gárdája

Véget értek a sakkbajnokságok. Az NB II.-ben a Haladás VSE III. lett az aranyérmes.

Pum András

Forrás: Pixabay

Dunaharaszti–Haladás VSE I. 4:6. Budapest, Szuperliga sakkmérkőzés, 8, forduló.

Dupla fordulót rendeztek a Szuperligában. A vasiak fontos rangadót nyertek meg simán, így a másnapi meccsük előtt jó esélyük nyílott az 5. hely megszerzésére. Győzött: Németh M., Polák, dr. Kovács, Lakos. Remizett: Babula, ifj, Héra, Ruck R., Borhy.

Haladás VSE–Duocor Makói SVSE 5:5. Budapest, Szuperliga sakkmérkőzés, 9. forduló.

Győzelmet szalasztottak el a vasiak, de így is megszerezték az 5. helyet. Győzött: dr. Kovács, ifj, Gombócz. Remizett: ifj. Héra, Ruck R., Németh M., Polák, dr. Kovács, Borhy, Lakos.

A Haladás VSE I. az 5. helyen végzett a bajnokságban.

Széchenyi ESE Győr–Szentgotthárd-Alsószölnök TSE 3:9. Győr, NB I.-es sakkmérkőzés, 11. forduló.

A gotthárdiak simán nyertek és csak egy hajszálon múlt, hogy nem a negyedik, hanem az ötödik helyen végeztek. Győzött: Magold F., Takács B., Rónai, Titan, Kovács B., Parragi, Szabó Zs. Remizett: Seres, Gjuran, Hittér, Makk.

Haladás VSE II.–Győri Elektromos 6,5:5,5. Haladás Sportkomplexum, NB I.-es sakkmérkőzés, 11. forduló.

A vasiak három újoncot is avattak, köztük a 65 éves Hajdú István is először szerepelt az NB I.-e csapatban, miként a fiatal Balogh Gerda és Pergel Bence. Az öt és fél órás meccs az utolsó partiban dőlt el, amikor Apró legyőzte ellenfelét. Győzött: Kiss A., Sárdy, Apró. Remizett: Csonka, Farkas, Pergel L., Pergel B., Vilics, Hajdú, Pergel B.

A Haladás VSE II. a 4., a Szentgotthárd-Alsószölnök az 5. helyen végzett.

Ezüst Huszár SE–Arborétum Herény SE 6:6. Veszprém, NB II.-es sakkmérkőzés, 9. forduló.

A herényi együttes bravúros döntetlent ért el a királynék városában és történelmének legjobb eredményét elérev a hatodik helyen zárta a bajnokságot. Győzött: Horváth T., Bodorkós, Kulcsár, Vasenszky. Remizett: Finy, Foki, Kiss L., Szalay.

Haladás VSE III.–Sárvári Sakk Club SE 8:4. Haladás Sportkomplexum, NB II.-es sakkmérkőzés.

Magabiztos nyerte a szombathelyi csapat a mérkőzést. A csoport legjobb játékosa Bolla Zsófia lett, aki nyolc meccséből hetet is megnyert. A HVSE főleg fiatalokra támaszkodó csapata első helyen végzett a bajnokságban. Győzött: Rövid, Joó, Horváth R., Farkas R., Bárdics, Bolla, illetve Szokolszky, Gál. Remizett: Szukics, Czupor, Takács G., Gutmann, illetve Smidéliusz, Ódor, Ongai, Porpáczy.

A HVSE III. megnyerte a bajnokságot, az Arborétum Herény a 6., a Sárvári Sakk Club SE a 7. helyen zárt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában