Sikerek

2024.05.24. 07:00

Beindult a nagyüzem - nemzetközi és hazai versenyeken a Dobó SE atlétái

Elkezdték az idei versenyszezont a Szombathelyi Dobó SE atlétái – Cipruson kettő, Spanyolországban és Norvégiában egy-egy érem született.

Sütő Dániel

Rába Dániel 73.29-cel kezdte az idei szezont, amivel bronzérmet szerzett Spanyolországban 

Fotó: Dömötör Csaba

A szabadtéri szezon elején rendezték meg Limassolban, a Tsirio Stadionban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Continental Tour sorozatának bronz kategóriás versenyét, a Cyprus International Athletics Meetinget, amelyen több hazai atlétánk is rajthoz állt és szerzett értékes pontokat. Férfi diszkoszvetésben a tavaly októberben Szombathelyi Dobó SE-hez igazolt Huszák János 60.46 méterrel az ötödik helyen végzett. Férfi kalapácsvetésben a Dobó SE-s Varga Donát 73.03-mal a harmadik lett. A nőknél három szombathelyi versenyző is indult: a számot Gyurátz Réka nyerte 67.19-cel, Németh Zsanett 64.03-mal a negyedik, Viszkeleti Villő pedig 62.57-tel a hatodik helyet szerezte meg.

– Cipruson kezdtük idei nemzetközi versenyeink sorát – tájékoztatott Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. – Elsőre jónak mondhatók ezek az eredmények, de ezek akkor lesznek értékesek, ha ezeken a következő tonákon javítani tudnak atlétáink.  

A tavaly szintén világbajnoki résztvevő Rába Dániel Spanyolországban kezdte meg az idei versenyszezont. Jaénban állt dobókörbe, ahol 73.29-es eredményt ért el.

– Dani ezzel a dobásával végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel, nagyon értékes pontokkal gazdagodott olimpiai kvalifikációs pontjait illetően, ami azt jelenti, hogy továbbra is nagyon komoly esélye van kijutni az idei ötkarikás játékokra – értékelt Németh Zsolt, akinek tanítványa csütörtökön már Észtországban, Jõhviben állt újra dobókörbe.

Szerdán ezüstérmet nyert a kalapácsvető Halász Bence a norvégiai Bergenben rendezett ezüst kategóriás versenyen. A Szombathelyi Dobó SE világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes atlétája a viadal eredményközlő oldala szerint 75,81 méterrel zárt másodikként. Győzött a tavaly Budapesten vb-győztes kanadai Ethan Katzberg 81,98 méteres egyéni csúccsal.

Pénteken Gyurátz Réka és Varga Donát Besztercebányán méretteti meg magát, vasárnap pedig Budapesten zárják a hetet a Dobó SE kiválóságai, akik közül Halász Bence, Rába Dániel és Varga Donát is részt vesz a Kontinentális Kör bronz kategóriás versenyén, amelyre öt kontinens 31 országából érkeznek atléták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában