Labdarúgás

2024.05.27. 15:39

Válogatott mérkőzéseket rendeznek a Haladás Sportkomplexumban

Válogatott mérkőzéseket rendeznek a Haladás Sportkomplexumban. A vasi vármegyeszékhelyre látogat az Eb-re készülő albán együttes.

Pum András

Mint arról korábban beszámoltunk, június 3-án (hétfői nap) 20 órakor Albánia–Liechtenstein, míg június 7-én (péntek) 19 órai kezdettel Albánia–Azerbajdzsán felkészülési válogatott labdarúgó-mérkőzéseket rendeznek a Haladás Sportkomplexumban. A két találkozót hétfőn sajtótájékoztatón jelentették be – és hivatalossá vált, hogy június 11-én (kedd) 16 órakor Azerbajdzsán Kazahsztánnal is összecsap a Haladás Sportkomplexumban. 

– Sok munka van ebben  a három mérkőzésben, örülök, hogy sikerült tető alá hozni a meccseket közösen, Gelei Károlyékkal – mondta Gál Sándor, a Haladás Sportkomplexum ügyvezető igazgatója. – Rendeztünk már a komplexumban U21-es Európa-bajnoki selejtezőket, női válogatott mérkőzést, korosztályos válogatott találkozókat – és még sorolhatnám. A stadion UEFA IV.-es, ami Magyarországon a legmagasabb besorolású. Mindig kiváló visszajelzéseket kaptunk, ez a létesítmény megérdemli a színvonalas találkozókat. Szombathelyen sportszerető emberek élnek, élénk a sportturizmus – éppen ezért nagy szükség lenne egy színvonalas hotelre is a városban.

– Mindig jó Szombathelyre jönni, így volt ez amikor még kapus voltam és akkor is, amikor már mérkőzéseket szerveztem – járt itt az Arsenal és az 1860 München is – jelezte Gelei Károly, a mérkőzéseket szervező TRUST Gelei és Tsa Kft. képviseletében. – Ami a csoportelsőként az Eb-re kijutó albán válogatottat illeti, hét-nyolc játékosuk  a Serie A-ban szerepel. Szóval erős gárdáról beszélünk. Nagy szó, hogy bár nem messze Graztól,  Bad Waltersdorfban edzőtáboroznak az albánok, mégsem Ausztriában, hanem Szombathelyen játsszák az Eb előtti utolsó két meccsüket. Nem akarok politizálni, de a sportturizmus fellegvára lehetne Szombathely, amennyiben lenne megfelelő szállodája.

Az albán válogatott meccseire – és később a kazah-azeri összecsapásra – a jegymester.hu oldalon lehet belépőt vásárolni és ha úgy alakul, a mérkőzések előtt egy pénztár is kinyit. Ausztriában sok albán él, az Albán Szövetség nagyjából ötezer szurkolót vár a mérkőzéseire.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában