Eredmények

2024.05.04. 13:41

SZoESE: csapatbajnoki bronzérem a maratoni ob-n

Borbély Sándor, Kovács Attila, Tomka János messze túlteljesítette az elvárásokat a rangos Vienna City Marathon keretein belül megrendezett Maratonfutó Magyar Bajnokságon.

Sütő Dániel

Forrás: SZoESE

A Vienna City Marathonon összesen több mint 42 ezer induló választhatott az 5 kilométer, a félmaraton, a maraton és a maraton váltó között. 2013 óta először neveztek több mint tízezren a maratoni távra. Az útvonal nem változott az előző évekhez képest: a fő verseny startlövése szokás szerint a Vienna International Centre, az UNO-City mellett dördült el. Innen a Reichsbrücke hídon áthaladva a versenyzők a bécsi Práteren keresztül futottak a Ringstrasse felé, pompázatos császárkori épületek mellett haladtak el az Állami Operaháztól a Schönbrunni kastélyig, és onnan visszakanyarodtak a Ring és a Práter irányába. A célvonal a Burgtheater és a Városháza között volt található. Az időjárás kedvezett a futóknak, ideális 5 fokban indították a versenyt. 

A Vienna City Marathon keretein belül rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség a Maratonfutó Magyar Bajnokságot azzal a nemtitkolt céllal, hogy a legjobb hazai futók inspiráló ellenfelekkel mérhessék össze tudásukat, lehetőség szerint a bajnoki címhez méltó idő is társuljon. Ezt a célt a szekszárdi Szemerei Levente maximálisan teljesítette. A Vienna City Marathon győztes ideje 2 óra 6 perc volt, Levi a 2 óra 14 perces teljesítményével a 10. helyen végzett és több mint egy percet javítva az egyéni csúcsán szerzett magyar bajnoki címet. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi versenyzői (Kívés István edző, Borbély Sándor, Kovács Attila, Tomka János) a csapatverseny valamelyik dobogós helyének megszerzését tűzték ki célul. Tették mindezt úgy, hogy mindhárman életük első maratonján indultak.

- Jók voltak az edzéseredmények, bizakodva állhattak oda a rajthoz a fiúk. Négy perces 1000 m-es ritmust beszéltünk meg a versenyzőimmel, amivel 2 óra 48 percet lehet teljesíteni. Ezt messze túlteljesítették. Mindhárman kiválóan osztották be az erejüket és az aktuális tudásukat maximálisan kihasználva értek célba. Összeredményük alapján bronzérmesek lettek! Nagyon büszke vagyok rájuk - értékelte tanítványai teljesítményét Kívés István edző.

Időeredmények: Borbély Sándor 2:42:10; Kovács Attila 2:42:44; Tomka János 2:46:08. Edző: Kívés István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában