Labdarúgás

2024.05.26. 18:57

Vereség a végén - A Haladás a 14. helyen zárt az NB II.-ben - fotók

A labdarúgó NB II. 34. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re kikapott Gyirmóton.

Pum András

Forrás: Kisalföld/ Nagy Gábor

Gyirmót FC Győr–Szombathelyi Haladás 2-1 (2-1). Gyirmót, 1220 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Rúsz.

Gyirmót: Kecskés – Lányi (Polgár, 61.), Hajdú Á., Hudák, Helembai– Kovács M., Kovács D. – Soltész, Madarász, Molnár J. (Erdei M., 86.) – Adamcsek (Kicsun, 61.). Edző: Tamási Zsolt.

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Frák, Jancsó, Ene, Beronja – Szakály A. (Bolla B., 79.), Erdei C., – Baján (Mozsár, 46.), Rácz (Pruska, 70.), Rétyi (Szvoboda, 79.)– Pintér (László K., 70.). Megbízott edző: Bosnjak Predrag.

1. perc: Erdei középről, 21 méterről leadott lövését Hajdú szögletre tolta. A bal oldali szögletet Erdei ívelt középre és Pintér hat méterről a hosszú, jobb sarokba fejelt (0-1).

9. perc: Bal oldali beadás után az egyedül maradt Madarász tíz méterről a kifutó Verpecz mellett a bal sarkba ívelt (1-1).

43. perc: Molnár került lesgyanús helyzetben ziccerben, de 10 méterről, ajtó-ablak helyzetből a bal felső sarok mellé lőtt.

44. perc: Baján buktatta Helembait a tizenhatoson belül. A büntetőt Soltész a bal sarokba lőtte (2-1).

65. perc: Beronja balról, 12 méterről leadott lövését Hajdú lábbal védte.

A 2023–24-es szezon utolsó mérkőzése a szombathelyi együttes számára nemcsak a szezon utolsó NB II.-es meccse volt, hanem – ki tudja, meddig – az utolsó másodosztályú bajnokija is. Mint ismert, a Haladás nem kapott klublicencet a 2024–25-ös szezonra – és egyelőre nagy kérdőjel az is, hogy ősszel melyik osztályban áll rajthoz. Idáig jutott az 1919-ben alapított patinás klub… A Hali-szurkolók még utoljára felkerekedtek, és legalább 500-an – többségük konvojban – elutaztak Gyirmótra, hogy csapatukat buzdítsák. A Haladás a forduló előtt három ponttal és tíz góllal előzte meg a már kiesőhelyen lévő Pécset – bár igazából már ez sem számított, nem volt miért számolgatni. A vasiaknál már nem lépett pályára Jagodics Márk és Horváth Rajmund sem, a kispadon pedig szinte kizárólag Illés Akadémia-fiatalok ültek. Remekül kezdtek a – nem véletlenül tiszta feketében játszó – vendégek, Pintér fejesével már a második percben megszerezték a vezetést. Nem sokkal később viszont egalizáltak a hazaiak. Kiegyenlített volt a meccs, valamivel a hazaiak kezdeményeztek többet, de a vasiak is vezettek veszélyes akciókat. Kevés volt a helyzet, mezőnyben folyt a játék – de a Hali-tábornak köszönhetően pazar hangulatban. Szünet után megélénkült a meccs, a vasiak mentek előre az egyenlítésért – továbbra is pazar hangulatban. Közben feltámadt a szél, eleredt az eső, dörgött az ég is – és a vendégtábor füstbombának köszönhetően egy időre a játék is megállt. Egykapuzott a vendégcsapat, miközben egyre-másra álltak be a szombathelyi fiatalok. A zöld-fehérek azonban sokat hibáztak támadásban. Változatos meccsen a Hali egy pontot megérdemelt volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában