Labdarúgás

2024.05.27. 10:34

Vereséggel búcsúzott a szezontól a HVSE

A 30. for­duló mérkőzéseivel véget ért a 2023/2024-es NB III.-as labdarúgó-bajnokság. A már korábban kiesett Szombathelyi MÁV Haladás VSE vereséggel búcsúzott a szezontól.

Tóth Gábor

Szombathelyi MÁV Haladás VSE–Opus Tigáz Tatabánya 0-1 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 300 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, v.: Móri T.

HVSE: Horváth B. – Tóth M. (Varga M., 63.), Horváth M., Kovács B., Czuczi P. – Balogh Á., Ferencz Z. (Likerecz B., 75.) – Szabó M., Árvay D. (Györe N., 75.), Szenczi B. (Hende M., 63.) – Pap M. (Horváth D., 75.). Edző: Szenczi Imre.

Küzdelmes, hajtós meccset vívott egymással a két csapat – nem érződött, hogy egy kieső gárda csapott össze a bajnokkal. Végül egy gól döntött a Tatabánya javára. A vendégek győzelme megérdemelt, de a HVSE becsülettel küzdve búcsúzott az NB III.-tól.

– Nehéz az utolsó mérkőzésről, és az NB III.-as szezonunkról érzelem mentesen beszélni – fogalmazott Szenczi Imre, a HVSE trénere. – Rengeteg embernek volt fájó a mai nap, de holnap már egy új fejezetet nyitunk a HVSE történetében. Fájó, mert kevés kellett volna ahhoz, hogy ez a csapat bennmaradjon. Viszont folytatjuk, mert folytatni kell amit elkezdtünk. Ezzel nincs és nem lehet vége. Jövőre a megyei I. osztályból indulva nem lehet más a célunk, a feladatunk, mint hogy újra visszatérjünk az NB III.-ba. Azokért a szurkolókért akik ekkora szeretetet adtak a csapatnak, mindent meg kell tennünk. Ha pedig netán egyedül képviselnénk a Haladást a magyar futball térképén, az óriási felelősséggel járna! A mérkőzés után a szurkolók ajándékokkal kedveskedtek nekünk. Nagyon fájó volt könnyes szemeket látni. Ígérem, hogy felszárítjuk a könnyeket és mindent megteszünk a csapatért, hogy egyben maradjon. A fiatal és rutinos játékosokkal közösen működőképes lehet a projekt. Hogy velem vagy nélkülem, az lényegtelen. Köszönünk mindent azoknak akik bíztak bennünk, támogattak minket!

További eredmények: ETO Akadémia–Dorog 6-2, Balatonfüred–Puskás Akadémia II. 0-2, Sopron–Veszprém 1-2, Komárom–Csorna  1-2, ZTE II.–Bicske 0-2, Budaörs–Gyirmót II. 6-1, Kelen–III. Kerület 1-2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában