Diákolimpia

2024.06.18. 14:23

Megvédte címét az Olcsai-csapat

A III. korcsoportos kosárlabdázók diákolimpia országos döntőjében a vasi színeket képviselő körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola fiúcsapata megvédte bajnoki címét, míg a lányok az előkelő negyedik helyen végeztek.

Sütő Dániel

Az olcsais fiúk a képzeletbeli dobogó tetején

Forrás: MDSZ

A fináléba az ország legjobb 8-8 csapat jutott be mindkét nemben, összesen 207 nevezőből, amely szintén meghaladta a tavalyi nevezőszámot 27-tel. Budapestről és Békés vármegyéből sikerült 2-2 csapatnak bejutnia. Vasból az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla tagiskolájával közös, III. korcsoportos leány és fiú kosárlabda csapata szerepelt a Diákolimpia Országos Döntőjén Debrecenben. A csoportkör mérkőzései után mindkét együttes a legjobb 4 csapat közé került.  A lányok végül a 3-4. helyet eldöntő mérkőzésen minimális különbséggel maradtak alul egy izgalmas meccsen az erős ellenféllel szemben. Így az előkelő negyedik helyen végeztek. A fiúk ellentmondást nem tűrő játékkal minden meccsüket megnyerve ismét országos bajnokként térhettek haza, megvédve ezzel a tavaly szerzett aranyérmet. Az iskola sportolói túlteljesítették az elvárásokat, ezzel nagy örömöt szerezve az értük szorítóknak. A torna legjobb ötöseibe beválasztották Lakner Erikát, Nagy Leventét és Giczi Noelt. A legjobb felkészítő díját Érsek Marcell és Kercsmár Jenő kapta.

Az Olcsai aranyérmes fiú- és negyedik helyezett lánycsapata
Fotó: VN/Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola


A leány csapat tagjai: Gellisz Lara, Gerencsér-Dobos Petra, Gujtman Petra, Lakner Erika, Mészáros Dorka, Mihály Erna, Nagy Gréta, Pékó Rebeka, Rába Lotti, Stern Boróka, Tuboly Lilla és Trummer Júlia.  Edző: Tahin Péter, csapatvezető: Sasvári Emőke.
A fiú csapat tagjai: Cserfalvi Ármin, Farkas Dániel, Giczi Noel, Horváth Kornél, Horváth Máté, Kaj Benedek, Mészáros Máté, Nagy Levente, Németh Bence, Szalai Benjamin, Szekér Áron, Tóth Márton. Edző: Érsek Marcell,  csapatvezető: Kercsmár Jenő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában