vaol.hu podcast

2024.06.29. 08:00

Sportcast: minden, ami futball

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb sporthíreit néhány percben. És a németországi labdarúgó Eb hazai vonatkozású híreiről sem marad le velünk - ez a hétvégi sportcast.

Vaol.hu

Hivatalos díjkiosztóval zárult a szezon – érmes csapatok, névsorok, gólkirályok - kezdődik a vaol.hu sportcast adása.

sportcast
Sportcast: minden, ami futball - 2024. június 29.

Táncsics András elnök köszöntője után Vargyas Miklós, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség labdarúgó szakágának vezetője, versenyigazgatója tájékoztatta a mögöttünk hagyott szezon részleteiről a megjelenteket. Elhangzott többek között, hogy a pontvadászat szeptember 4-én rajtolt – három korosztályban 57 férficsapattal, és nyolc női gárdával (a női bajnokság már korábban véget ért). A szezon során ös - szesen tizenhat játékvezető fújta a sípot. Ismét ki lett írva a kupasorozat, amely 32 csapattal rajtolt el. A tavaszi szezon első meccseit március 25-én rendezték – a 2023/2024-es kiírás pedig a terveknek megfelelően június 13-án befejeződött. A tavaszi szezon során az időjárás nem volt kegyes a csapatokhoz, a sok eső okozott némi nehézséget – jár a köszönet a Sportligetben dolgozó munkásoknak. Összesen 536 meccs lett lejátszva, hetente 850–900 amatőr játékos futballozott a Sportliget pályáin. Nyolc fegyelmi ügyet kellett megtárgyalni, minden esetben el lett tiltva az érintett játékos. Ki nem állás miatt 11 csapat lett megbüntetve 15 alkalommal – minden esetben 3-0-val kapta meg a győzelmet a vétlen ellenfél. Menet közben a bajnokságtól egy női csapat lépett vissza létszámgondok miatt. Problémaként elhangzott, hogy a jegyzőkönyvek sokszor hiányosan, olvashatatlanul, vagy késve lettek kitöltve – ezen mindenképpen javítani kellene a jövőben.

Hallgassa meg sportcast adásunkat:

Visszavonult a Hali volt kapusa - Mursits térde nem bírta a terhelést

A korábbi U19-es és U21-es válogatott Mursits Roland Szombathelyen kezdte karrierjét, hatévesen vitték el szülei az első edzésre – 27 évet töltött el a labdarúgásban. A Haladás után védett Békéscsabán, Cegléden, Dorogon, majd 2022 nyarán visszaigazolt Szombathelyre, ám 2024 januárjában Ausztriába, a harmadosztályú Oberwartba igazolt. Két bajnokin tudott védeni, majd megsérült a bal térde, műteni kellett – így kihagyta a teljes tavaszi idényt. A 33 esztendős kapus úgy döntött, abbahagyja a futballt.

Aranyos vasiak  - Viszkeleti Villő és Szabados Ármin is nyert

A csehországi Brnóban szerepeltek válogatott viadalon az U20-as atlétáink. A magyarok mellett a házigazda csehek, a lengyelek, a horvátok és a szlovákok ígéretei mérették meg magukat a korosztályos seregszemlén. Tehetségeink 27 dobogós helyet érdemeltek ki, míg 10 aranyérmet nyertek. A versenynap végén a magyar csapat összesítésben, valamint a fiúk és a lányok különversenyében is a harmadik helyen zárt. Kalapácsvetésben kettős magyar siker született a Szombathelyi Dobó SE-s Viszkeleti Villőnek, valamint a Haladás VSE versenyzőjének, Szabados Árminnak köszönhetően.

Hazaérkezett: Varga Barnabás - Olvasóink is üzentek a sérült csatárnak

Szerdán elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Varga Barnabás, a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára – számolt be róla szerdán a magyar szövetség közösségi oldala.

Varga a múlt vasárnap esti magyar-skót (1-0) csoportmérkőzés 71. percében egy beívelést követően ütközött a skót kapussal, Angus Gunnal, és még a levegőben elveszítette az eszméletét. Hosszas ápolást követően stabil állapotban szállították kórházba, többszörös arccsonttöréssel és agyrázkódással is.

A vaol.hu közösségi oldalán olvasóink számos jókívánságot küldtek a sérült Varga Barnabásnak.

Merre tovább, Haladás? Szurkolói megbeszélés a klub jövőjéért

A városházi nagyteremben a pulpituson a város részéről dr. Nemény András polgármester, a szurkolók képviseletében a Haladás Szurkolói Kör elnöke, Keringer Zsolt foglalt helyet. A nézők soraiban többek között ott volt dr. Horváth Attila és dr. László Győző alpolgármester, dr. Czeglédy Csaba, Ágh Ernő, Gálffy Áron, Horváth Gábor önkormányzati képviselő is, az Illés Akadémia képviseletében Tóth Miklós és dr. Nagy Tibor, a Haladás Viktóriától Markó Edina, valamint Somfalvi Csaba, a Haladás VSE labdarúgó-szakosztályának vezetője jelent meg. Utóbbi magánemberként vett részt az eseményen. A játékosok közül Tarján Patrik, Rácz Barnabás, Jancsó András, Szakály Attila is megtisztelte jelenlétével az eseményt. És persze ott voltak a szurkolók, akik csaknem megtöltötték az első emeleti, a közgyűléseknek is helyet adó nagytermet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában