SZoESE-sikerek

2018.10.17. 20:11

A férfi és női NB II-es röplabdások is nyertek

A Szombathelyi Egyetemi SE mindkét NB II-es röplabdacsapata nyert az elmúlt hétvégi fordulóban, a Haladás VSE/Sport­iskola U21-es lányai viszont kikaptak.

Horváth Erika

A SZoESE férfi csapatában (fehérben) a center ifj. Bodovics Árpád (üt) és a feladó Marsai Richárd (balról) nyújtotta a legjobb teljesítményt Fotó: Nagy Jácint

Szombathelyi Egyetemi SE–Sümeg-Dabronc 3:1 (-29, 17, 20, 21). – Szombathely, 50 néző, NB II-es férfi röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Nagy L.

SZoESE: MARSAI, Koller, Ujvári, Pék, Konetsny, IFJ. BODOVICS. Csere: Barbalics, Kudron, Horváth G. Edző: Bodovics Árpád.

Három-négy pontos előnyét az első játszma finisében a sok rontott nyitása miatt nem tudta megőrizni a SZoESE. A maratoni küzdelemben több szettlabdát is elbukott, a vendégek azonban az első lehetőségüket kihasználták (29-31). Ezután viszont jobban játékba lendültek a szombathelyiek, kevesebbet rontottak, sokkal jobban nyitottak és végig ők irányították a játékot. Miután a második szett végére megtalálták sáncukkal a megoldást ellenfelük legjobbjának semlegesítésére, végleg elbizonytalanították a vendégcsapatot. A SZoESE a 3. fordulóban első győzelmét ünnepelhette.

Szombathelyi Egyetemi SE–ÉDRA-Tatai AC 3:0 (17, 22, 11). – Szombathely, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Varga J., Barabás.

 

SZoESE: Gulkai, Demény Liza, Demény Laura, Börzsönyi, Nagy J., Halmosi. Csere: Bozzai, Bíró, Lajos. Edző: Bodzer Attila.

Nem rögvest, de egyre jobban játékba lendült a SZoESE, Gulkai Zsófia jó feladásaival, Halmosi Noémi jó nyitásaival tett hozzá sokat a magabiztos szettgyőzelemhez (25-17). A feljavult tataiak 9-21-re (!) húztak el a második játszmában. Bodzer Attila időkérése segített; Demény Laura jó sánccal szépített, ikertestvére, Liza nyitásaival pedig nem bírtak a vendégek. Talpra állt, jó mezőnyvédekezéssel, hatékony támadásokkal fordítani tudott a szombathelyi együttes és behúzta ezt a szettet is (25-23). A folytatásban már végig a hazaiak akarata érvényesült, minden játékosuk nagyszerűen teljesített és magabiztosan zárták le a mérkőzést (25-11). A SZoESE női csapata három forduló után is veretlen.

Haladás VSE/Sportiskola U21–Vasas Óbuda U21 0:3 (-10, -9, -20). – Szombathely, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Farkas L., Mezőffy.

HVSE/SI: Marton, CSÓKA, SOTONYI, Vécsey, Dabronaki, Varga R. Csere: Csitkovics (liberó), Ferencz. Edző: Petre Mircea Antonio.

Már a játszma elején többpontos hátrányba kerültek a zöld-fehér fiatalok, és nem is tudtak felzárkózni, mert nem ment a nyitásfogadás. A második szettben sem tudott változtatni a játék képén a HVSE/SI, nem tudta rendezni a sorait. A harmadik játékrészben már akadtak jó pillanatok, de akkor már késő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában