Az egyenlítésért küzdenek

2018.06.17. 20:35

Falco–Szolnok: már a negyedik felvonás

Negyedik felvonásához érkezett az NB I-es kosárlabda-bajnokság döntője: hétfőn 18 órai kezdéssel a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely fogadja a Szolnokot – a hazaiak győzelmi kényszerben lépnek pályára (M4 Sport).

Tóth Gábor

Váradi Benedek számára véget ért a szezon Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcában a Szolnok 2-1-re vezet – vagyis a szombathelyiek csak akkor maradnak életben, ha hétfőn este behúzzák a meccset az Arena Savariában. Szolnokon az Olaj (82-76), Szombathelyen a Falco (76-73) nyert nagy csatában, majd a két szoros meccs után következett egy sima hazai siker a Szolnok részéről (89-70). Itt tart most a versenyfutás. A Falcónál akad probléma bőven, az elmúlt meccseken Govens és Váradi is sérüléssel küszködve lépett pályára. A hétvégén azonban kiderült: Váradi számára véget ért a szezon. A csütörtöki szolnoki mérkőzésen ugyanis fáradásos, elmozdulás nélküli törést szenvedett a bal talpában, így legjobb esetben is hat hét pihenőre kényszerül.

Váradi Benedek számára véget ért a szezon Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

– Nem vagyunk könnyű helyzetben – sóhajtott nagyot Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC mestere. – Govens és Norfl eet sincs százszázalékos állapotban, előbbi a kezét, utóbbi a bokáját fájlalja. Most pedig elvesztettük Váradit – egy támadásban és védekezésben is fontos játékossal szűkült így a rotációnk. De nem tudunk mit tenni, nincs időnk keseregni, a döntő folytatódik, pályára kell lépnünk. Az előző mérkőzést csütörtökön rendezték, így az elmúlt időszak erőltetett menetéhez képest most egy kicsit több idő jutott a regenerálódásra, amit megpróbáltunk maximálisan kihasználni. A feladat adott: csak akkor maradhatunk életben, ha nyerünk – vagyis nyernünk kell! Jelen állapotunkban talán nem mi számítunk a mérkőzés esélyesének, de hazai pályán, saját közönségünk előtt játszhatunk, így igenis képesnek érzem a csapatomat a bravúrra, a győzelemre. De nagyon nagy szükségünk lesz a közönségünk támogatására, remélhetőleg ismét telt ház lesz az Arena Savariában. Az előző találkozó balul sikerült számunkra, nem tudtuk tartani a lépést a Szolnokkal. Ezúttal gyorsabb, frissebb játékot várok a fi úktól és főleg jobb dobóformát. Ha behúzzuk a hazai meccsünket, akkor ismét átkerül a nyomás a Szolnokra. Ez a célunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában