kosárlabda

2018.02.23. 21:38

Győzött a Körmend a Lasko ellen

Alacsony hőfokú találkozón, három ponttal nyert az Egis Körmend a KK Zlatorog Lasko ellen az Alpok-Adria Kupában.

Tóth Judit

Egis Körmend – KK Zlatorog Lasko 85–82 (20–27, 21–11, 27–21, 17–23)

Körmend, 650 néző V: Söjtöry T.,Horváth A., Szalai Zs.

KÖRMEND: WRIGHT 16/3, Hollins 11, Ferencz 4, TUOYO 14, Csorvási 10

Csere: Fanning 13/3, Halász, Davis 12/3, Németh Á. 2, Oroszi 3/3

Vezetőedző: Gasper Potocnik

KK Zlatorog Lasko: BARIC 17/15, THOMAS 21/12, Popovic 9/9, Durnik 8, Grdagolnik 2

Csere: Miljkovic, Polutak 10/3, Lisica, Matic 15/6, Vodiskar

Vezetőedző: Ales Pipan

Az eredmény alakulása. 6. p.: 13-13 9. p.: 18-21. 14. p.: 33-33  17. p.: 37-36 22. p.: 45-41. 27. p.: 59-51 33. p.: 70-65 . 37. p.: 79-73

Kipontozódott: Davis 37. p.

A Körmendnél mégis a kezdőben szerepelt Ferencz Csaba csapatkapitány, akit Sztojan Ivkovics elengedett a válogatottól, amiért nyilvánosan is köszönetet mondott a vasi együttes. A piros-feketék nem nevezték a meccsre az irányító Kevin Dillardot.

Rendkívül enerváltan kezdett a Körmend, kissé edzőmeccs hangulata volt a találkozónak. A vendégek pörögtek fel jobban az elején, a hazai együttes tartalék lángon égett és úgy is kosárlabdázott.  

A Laskonál pontosak voltak a kinti dobások, az első negyedben már hat triplánál tartottak, elsősorban Baric és Thomas volt távolról eredményes. A Körmend nem sokat adott a védekezésre, így egy negyed alatt 27 pontot tudott szerezni a szlovén csapat.

A második negyedben némileg összeszedte magát a hazai gárda, Csorvási forgatta meg ellenfelét többször is a palánk alatt, és Wrightnak is voltak jobb pillanatai. A szünet előtti utolsó percekben Ferencz és Halász összjátékából született egy szép kosár, majd Tuoyo látványos zsákolása zárta a játékrészt.

Hollins távoli duplával indult a második félidő, Thomas erre hárompontossal válaszolt. Baric is a negyedik tripláját szerezte, a Körmendnél meg Fanning lendült meg két ziccer erejéig. A frissen beálló Oroszi is dobott egy triplát, erre gyorsan jött is a válasz Polutaktól. A negyed utolsó perceiben a Körmend labdaszerzésekből leindította ellenfelét, néhány sikeres támadás után 11 ponttal meg tudott ugrani a Potocnik legénység. Ám a Lasko még a negyed utolsó másodperceire is tartogatott meglepetést, Matic is begyűrt egy hárompontost.

Az utolsó negyedben tartani tudta ugyan előnyét a Körmend, de a vendégek szépen araszoltak felfelé, mert sokszor volt rövidzárlat a piros-feketéknél, akik nem is igazán hajtották túl magukat a találkozón. Davis hozott színt a játékba egy zsákolással, majd a kisemberek – Wright és Hollins – sétáltak többször palánk alá a szlovén védők gyűrűjében.

A negyed második felében kapkodóvá vált a játék, vitatható hibáknál többször méltatlankodott a közönség.  Az utolsó percben Baric hozta egálra az eredményt, de Tuoyo kosarai eldöntötték a meccset a Körmend javára.

Gasper Potocnik: Néhány percet leszámítva nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Az ellenfél nagyon jól dobta a hárompontosokat, sok volt a hibánk védekezésben. Még van egy meccsünk a Laskoval, abban bízom, hogy ott sokkal jobb játékot produkálunk majd.

Ales Pipan: Gratulálok a Körmendnek. Mi a találkozón nagyon sok hibát követtünk el, főleg lepattanó szerzésben és védekezésben voltak problémáink. Végig nyílt volt a találkozó, ez biztató, az utolsó percekben viszont nem tudtunk annyira koncentrálni, reménykedek az eredményesebb folytatásban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában