HVSE-birkózók aranyban

2018.05.21. 20:47

Ligeti Richárd és Dániel, valamint ifj. Veréb is bajnok lett

Három aranyérmet szereztek a Haladás VSE birkózói a szabadfogású országos bajnokságon.

Horváth Erika

A Haladás VSE aranyérmes különítménye. Balról ifj. Veréb István, Ligeti Dániel – mindketten nyolcadik bajnoki címüket szerezték –, Veréb István vezetőedző és a kétszeres bajnok Ligeti Richárd Fotó: HVSE

Veréb István vezetőedző hat versenyzőt nevezett az idei ob-re. A tíz férfi szabadfogású súlycsoportból háromban Haladás-birkózó állhatott fel a dobogó legfelső fokára, mindhárman három győzelemmel érdemelték ki az aranyérmet.

A 79 kg-ban induló Ligeti Richárd a Sziget SC-s Kottes elleni 6-2-es győzelemmel kezdett, majd az ESMTK-s Mestert verte 2-0-ra az elődöntőben. A finálét, amelyet a ceglédi Nagy Péter ellen vívott, nagyon magabiztosan, technikai tussal (14-2) nyerte meg. Veréb István 24 éves tanítványa 2016 (74 kg) után másodszor lett felnőtt magyar bajnok.

A Haladás VSE aranyérmes különítménye. Balról a kilencedik bajnoki címét szerző ifj. Veréb István, a már hatszoros bajnok Ligeti Dániel, Veréb István vezetőedző és a kétszeres bajnok Ligeti Richárd Fotó: HVSE

A nemzetközi sikereit – világ- és Európa-bajnoki bronzait – 86 kg-ban elérő ifj. Veréb István ezúttal a 92 kilós, nem olimpiai súlycsoportban mérette meg magát. Pillanatnyi kétség sem férhetett az elsőségéhez. A bajai Püspöki elleni tusgyőzelem után az ESMTK-s Tóth Bendegúzt 3-0-ra győzte le. A fináléban pedig technikai tussal (10-0) kerekedett felül érdi riválisán, Pataki Sámuelen. A 30 éves Veréb kilencedszer szerzett felnőtt bajnoki címet.

Kitűnően sikerült Ligeti Dániel sérülés utáni visszatérése. A nehézsúlyban Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes szombathelyi birkózónak minimális időt kellett csak a szőnyegen töltenie, hogy hatodik bajnoki címét ünnepelhesse. Kucserát (Vasas) pillanatok alatt tussal intézte el, a bajai Borsos elleni meccse 10-0-nál technikai tussal ért véget. A döntőben a Sziget SC-s Nagy Mihály sem úszta meg, Ligeti két vállra fektette.

Az ob csapatversenyét a Vasas nyerte 27 ponttal, második lett a Honvéd 24-gyel – először nyert magyar bajnoki címet (86 kilóban) a fővárosi klub színeiben a több mint két évtizedig a Haladásban birkózó olimpiai bronzérmes Hatos Gábor.

- Nagyon jól birkóztak a fiúk, a maximumot hozták ki a versenyből – értékelt Veréb István, aki a csapatverseny harmadik helyéért (21 pont) járó serleget vehette át az ob-n.- Három aranyat csak nekünk sikerült nyernünk.

A női ob-n a dobogó harmadik fokára állhatott fel Varga Dorottya, a Büki BC birkózója (edzője Szabó Gábor), aki az 59 kilós súlycsoportban három győzelemmel és egy vereséggel érdemelte ki a bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában