Győzelem a végén

2018.07.19. 19:38

Mozgalmasan alakult a szlovákiai verseny Kiss Norbertnek

A FIA kamionos-Európa-bajnokság negyedik, szlovákiai versenyhétvégéjén jó teljesítménnyel rukkolt elő a német Tankpool24 Mercedes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

A kétszeres Eb-győztes Kiss Norbert (jobbra) fogadja a gratulációt

Fotó: http://Kissnorbi.com

Értékes pontokat szerzett a kamionos-Európa-bajnokság szombati napján Kiss Norbert. A kétszeres Európa-bajnok pilóta a délelőtti időmérőn az ötödik helyet szerezte meg, majd a futamot negyedikként zárta. A második futamon aztán ugyancsak hajszállal maradt csak le a dobogóról a Dunaszerdahely melletti Szlovákia-ringen. Az első futamon a gumikkal szenvedett, a másodikon már jobban muzsikált a Mercedes kamion.

– Az első futamon az első néhány kanyar nem volt jó, nagyon csúszkált az autó, de utána összeszedték magukat a gumik.

Így sikerült előznöm, de összességében nem voltam igazán elégedett a kamionnal – mondta a Tankpool24 csapat szombathelyi versenyzője. – A második futam jobban sikerült. Jó volt a tempó, egyértelmű már, hogy nekem kopik a legkevésbé a gumim a mezőnyből, és a futam végére az én sebességem a legjobb. Élveztem, hogy tudtam támadni is.

A kétszeres Eb-győztes Kiss Norbert (jobbra) fogadja a gratulációt
Fotó: http://Kissnorbi.com

A szombati két negyedik hely után aztán vasárnap egy hatodik helyet, valamint egy futamgyőzelmet szerzett a szombathelyi pilóta. Az időmérőn negyedik lett. A vasárnapi első, küzdelmes versenyen szinte az elejétől a végéig kemény csatában volt a harmadik helyért az előtte haladó német Steffi Halmmal. Végül nem sikerült megelőznie, így negyedikként ért célba – sebességtúllépés miatt azonban 10 másodperces büntetést kapott, és a hatodik helyre csúszott vissza.

– Az időmérőn jól ment, jó volt az autó, de a sorozatos negyedik helyekből sajnos az látszik, hogy nem vagyunk elég gyorsak, ennyi van most bennünk.

Ugyanazokat a beállításokat használtuk itt, mint tavaly, úgy éreztem, hogy ez működik is. Láthatóan sokat fejlődött a mezőny, mivel tavaly ugyanezzel a teljesítménnyel futamokat tudtunk nyerni – mondta a verseny után Kiss Norbert.

A német Tankpool24 versenyzője a hétvége utolsó, fordított rajtrácsos futamát a harmadik helyről kezdhette, csapattársa, Steff en Faas pedig az első helyről indulhatott. Kiss a rajtnál jól jött el, hamar üldözőbe vette az akkor már élen haladó René Reinertet, akit nem sokkal a vége előtt meg is tudott előzni. Elsőként intette le a kockás zászló, ám a győzelem ellenére visszafogottan értékelte a negyedik versenyt. – Nem az a célunk, hogy a fordított rajtrácsos versenyeket megnyerjük, hanem az, hogy az időmérőn és az első versenyen jól végezzünk, hiszen ott több pontot osztanak. Ahhoz, hogy a bajnokságban elől legyünk, pontok kellenek. A csapattársammal össze tudtunk dolgozni, viszonylag hamar előreengedett, kezdhettem kergetni Renét. A verseny kétharmadánál sikerült megelőznöm, és ezzel leg alább egy kicsi vigaszt kaptunk a viszontagságok végére. A bajnokságban nem állunk olyan rosszul így a szezon felénél, csak néhány pont kell a második helyhez – értékelt végezetül Kiss Norbert.

A kamionos-Európa-bajnokság a nyári szünet után szeptember 1–2-án a csehországi Mostban folytatódik.

A bajnokság állása négy versenyhétvége után: 1. Jochen Hahn (német) 188 pont, 2. Adam Lacko (cseh) 131, 3. Kiss Norbert (magyar) 121, 4. Antonio Albacete (spanyol) 112, 5. Stephanie Halm (német) 107.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában