Celldömölki diadal

2018.10.16. 20:04

Pályán az NB II-es vasi női kézicsapatok

Az NB II-es női kézibajnokságban megyei rangadót nyert a Körmend ellen a Celldömölk. Győzött a Bük, a Sárvár és a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 is.

Tóth Gábor

A CVSE játékosa, Szecsődi Vivien (labdával) remek teljesítménnyel, valamint 9 góllal járult hozzá csapata győzelméhez fotó: Szendi PéterA CVSE játékosa, Szecsődi Vivien (labdával) remek teljesítménnyel, valamint 9 góllal járult hozzá csapata győzelméhez fotó: Szendi Péter

Büki TK–Mosonmagyaróvár U22 37-35 (19-21). – Bük, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Fábián, Vandróczki.

Bük: Márkus – Guttyán 6, Szabó N., Pukler 15/2, Baranyai 1, Szabó D. 7, Marton. Csere: Szalai N. (kapus), Szenczi, Zakariás, Bősze, Megyeri, Cseledi, Szabó R. 7, Kelemen. Edző: Bölöni Roland.

Nagy tempóban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat inkább a gólszerzésre összpontosított. A vendégek kevesebbet hibáztak, kicsit megléptek (15. perc: 9:12). Aztán rendezte védekezését, utolérte ellenfelét a házigazda – de maradt az előny a Mosonmagyaróvárnál. Szünet után sem csökkent a tempó, folytatódott a kiélezett csata. Izgalmas végjátékot láthatott a közönség, a Bük kevesebbet hibázott, így megérdemelten nyert.

Sárvárfürdő Kinizsi–Egerszegi KK 29-18 (15-12). – Sárvár, 145 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

Sárvár: Jurik – Vajda 2, Soós 2, Cser 1, Jenőfi 8, Doncsecz 8, Kokas 1. Csere: Varga, Farkas J. 5, Pup 2, Bolfán, Szabó, Horváth, Dávid. Edző: Rozmán Gergő.

Jól kezdett a Sárvár, védekezésben és támadásban is magabiztosan játszott, így 10-3-ra meglépett. Ám időkérés után feljebb kapaszkodott a vendég. A 2. játékrész elején rákapcsolt a Sárvár, gyors gólokkal ellépett, korán eldöntötte a meccset – mindössze hat gólt kapott a 2. félidőben. A hazaiaknál mindenki pályára lépett, így a teljes csapat kivette a részét a győzelemből.

SZESE Győr–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 27-35 (15-17). – Szombathely, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóbiás, Végh.

SZKKA: Lugosi – Lőrincz, Csire 8, Pődör R. 3, Farkas 1, Horváth A. 4, Pődör B. 8. Csere: Molnár 3, Horváth L., Szmolek, Tamási 3, Lakatos 1, Horváth P., Moutsogianni 4. Edző: Pődör Zoltán.

Az első félidőben nem állt össze az SZKKA védekezése, így rendre góllal zárta támadásait a házigazda, ezért nem tudott meglépni a vasi alakulat. A második játékrészben viszont hátul is rendezte sorait a vasi gárda, így lassan felőrölte ellenfelét. A végjátékban még volt egy fellángolása a házigazdának, amit biztosan vert vissza az ekkor már sok fiatal játékost is bevető SZKKA II.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő-Körmendi DMTE 32-22 (17-11). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Atyimov, Jáger.

CVSE: BOGNÁR – SZOMORKOVITS A. 4, Szomorkovits L. 2, Szecsődi 9/3, BAGICS 1, KULCSÁR 3, Sebestyén 4. Csere: Németh V. 2, Geiger 1, Balogh V., Pongrácz, Füzfa, SZUHOGYI 6, Szalai, Berki, Marton. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Körmend: Dudora – Adorján 1, Kiskós 9, Zsiga 6, Huszár 3, László, Szabó A. Csere: Anek (kapus), Herczeg, Szalai, Cser, Horváth D. 3. Edző: Oláh Sándor.

A CVSE játékosa, Szecsődi Vivien (labdával) remek teljesítménnyel, valamint 9 góllal járult hozzá csapata győzelméhez fotó: Szendi PéterA CVSE játékosa, Szecsődi Vivien (labdával) remek teljesítménnyel, valamint 9 góllal járult hozzá csapata győzelméhez fotó: Szendi Péter

A megyei rangadót a hazaiak kezdték jobban, Szecsődi és Szomorkovits A. szállították a gólokat, míg a vendégek öt büntetőt is értékesítettek, így tartották a lépést a 20. percig. A félidő végére azonban hat gólos előnyt szerzett a Cell. A folytatásban is a CVSE diktálta a tempót, a jó védekezéshez jó kapusteljesítmény is társult, jöttek a gyors gólok. A Körmend az utolsó percig küzdött, de nem tudta szorossá tenni a hajrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában