Választás

2019.10.13. 16:33

Három fellebbezést és egy médiakifogást tárgyalt a Területi Választási Bizottság

Csendesen zajlik a választás, nem érkeztek olyan észrevételek, hogy komolyabb problémák lennének – nyilatkozta lapunknak 16 órakor Dr. Stankovits György, a Területi Választási Iroda vezetője. A Területi Választási Bizottság (TVB) 14 órai üléséről elmondta: három fellebbezést és egy médiakifogást tárgyaltak.

Merklin Tímea

Jánosházán a szavazólapról töröltek egy jelöltet, azt megfellebbezték, majd a TVB-hez került az ügy, ahol a fellebbezést elutasították.

Szentgotthárdon kértek média-jogorvoslatot, de a TVB megállapította, hogy az elkésett, a háromnapos beadási határidőn túl, a hatodik napon adták be.

Csöngén fellebbezést nyújtottak be a helyi választási bizottság ellen, a helyi választási iroda működését kifogásolták, de formai okokból el kellett utasítani.

Sárváron egy helyi hirdetési újsággal kapcsolatban merült fel kifogás, hogy a lap megsértette az esélyegyenlőség elvét. A TVB megváltoztatta a helyi választási bizottság döntését, és elutasította a kifogást, mondván, hogy nincs olyan bizonyíték, ami megfelelően alátámasztotta volna a sérelem ténylegességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!