Hétvége

2014.01.15. 14:15

Kovács Kata volt a hónap tanára

Kovács Kata a Dési Huber István Általános Iskola oktatója lett 2013 november hónap tanára Vas megyében.

Farkas Eszter

Kata az olvasói szavazatok 18,97 százalékát szerezte meg.

– Nagyon csodálkoztam, mert nem tudtam a jelölésről sem, egy kedves szülő értesített a végeredményről. Ezúton is hálásan köszönöm mindenkinek, aki szavazott rám. Meglepő volt ez a rengeteg voks – mondta Kovács Kata, aki tanítóként dolgozik a Dési Huber István Általános Iskolában.

– Sok aranyos, tehetséges tanítvánnyal ajándékozott meg a sors. A tanítás csodálatos tanár - diák kapcsolat. Minden rám bízott kisiskolás más és más egyéniség. Észre kell vennem, mikor kell a türelem, az empátia, és mikor kell következetesebbnek lennem. A tanítási - tanulási folyamatban jól bevált, valamint modern és eredményes módszereket, munkaformákat alkalmazok, mint az iskolánkban a többi kartársam. Mindig játékos formában fejlesztem a kisdiákokat, így az érdeklődésüket is felkeltem a tanulnivaló iránt, s a tanítási óráimon a motiváltságukat igyekszem végig fenntartani. A tanítás során mindig az a legfontosabb didaktikai alapelvem, hogy a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva szervezzem meg a tanítási órát, válasszam meg az oktatási módszereket és a szervezési munkaformákat. A szeretet mindent áthidal, ez a kulcsszó a tanításomban is – mesélt munkájáról a hónap tanára.

– Egyébként négy éve tanítok a Dési Iskolában, ahol sok kedves tanító kollégám segítette, segíti ma is a munkámat. Az első évem iskolánkban emlékeim legszebb kincsei maradnak, hiszen olyan bölcs tanácsokkal láttak el, amit soha nem felejtek el – tette hozzá Kata.

A novemberi szavazáson Föőr-Tóth Barbara lett a második, aki a a NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban tanít. A harmadik helyet Horváthné Tánczos Szilvia szerezte meg, Szilvia Csákánydoroszlón a Csaba József Általános Iskolában oktat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!