Hétvége

2014.05.31. 09:42

Staféta Hajós Attilával

Hogyan segítik a civilek a betegségben érintett családokat? – kérdezte dr. Balogh Márta Hajós Attilától, a Vas Megyei Lisztérzékenyek Egyesülete elnökétől.

Simon Erzsébet

Az egyesület másfél évtizede működik, ezalatt több száz lisztérzékeny emberrel kerültünk kapcsolatba. A legfontosabb a tapasztalat és az információ átadása. Főként a kisgyermekes családok várják a segítséget. Mivel gyógyszer nincs, a szigorú gluténmentes diéta az egyetlen gyógymód. Azt, hogy mit lehet enni és mit nem, a speciális alapanyagokat hol lehet beszerezni – nagyon fontos. Sütő és főző kurzusokon közösen készítettünk kenyereket, süteményeket és más élelmiszereket. Hathatós közreműködésünk segítségével sikerült elérni, hogy Szombathelyen a közétkeztetésben is lehet már gluténmentes étkezést igényelni. Eredménynek tartom, hogy az egyesület tagjai kedvezménnyel vásárolhatják az egyébként jóval drágább speciális élelmiszereket.


Dr. Hoós Tibor törvényszéki tanácselnöktől kérdezem: Hogyan befolyásolja az új civil törvény a működő civil szervezeteket? A staféta következő vendége: Dr. Hoós Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!