ROSWELL

2019.06.23. 07:00

Az ufórajongók fellegvára a kutatóközpont

Az Egyesült Államok Új-Mexikó államában található város egyedülálló látványossággal büszkélkedhet, a Nemzetközi Ufó Múzeum és Kutatóközponttal (International Ufo Museum & Research Center).

Tóth Sándor

Sokan felkeresik a múzeumot

Fotó: International Ufo Museum

Az 1992-ben nyílt intézmény ugrásszerűen megnövelte a közel 50 ezres lélekszámú Roswell idegenforgalmát, ahol nemcsak a híres színésznő, Demi Moore született, hanem az ufókutatás által számontartott esemény is történt. Az 1947-es új-mexikói ufóészlelés a földönkívüliekkel összeköthető egyik legnagyobb talánynak számít.

Sokan felkeresik a múzeumot Fotó: International Ufo Museum

A szakirodalom szerint sokáig titokban őrizték a vele kapcsolatos tényeket: a lezuhant és kigyulladt űrhajónak négy utasa volt, közülük hárman meghaltak a balesetben, az egyetlen túlélőt elfogták, rajta különböző vizsgálatokat végeztek. Katonai légibázisának bezárása után a város tőkét kovácsolt az állítólagos ufóbalesetből, és vonzó célpont lett a földönkívüliek iránt érdeklődő turisták számára.

A Nemzetközi Ufó Múzeum és Kutatóközpont létrejöttének is az alapja az „ufóincidensről” való tájékoztatás és az esemény bemutatása, szemléltetése a hozzá fűződő eszközökön, dokumentumokon, továbbá információkon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!