Vasi vizeken

2020.09.06. 07:00

Horgászverseny gyerekeknek Répcelakon

Csaknem 46 kilónyi halat fogott 13 gyerek a répcelaki tóban a két hete rendezett horgászversenyen, ahol ezúttal díjazták a legkisebb halat kifogó horgászt is.

Vas Népe

Linter Hunor megnyerte a felső tagozatos általános iskolások versenyét Répcelakon

Fotó: VN/Vasi Vizeken

A répcelaki horgászegyesület 13 lelkes pecás részvételével szervezett gyermek horgászversenyt a helyi sporthorgásztavon. Szép, fogásokban bővelkedő, élményekkel teli nappal gazdagodtak a megjelentek, köszönhetően a kiváló szervezésnek is. Előzetesen 16-an jelezték indulási szándékukat a barátságos megmérettetésen, valószínűleg azonban az előző éjszakai esőzés eltántorított néhány gyermeket a versenyzéstől. Az eligazítás után cukorkás zacskók hátuljára írt számokkal megkezdődött a sorsolás, majd ezt követően a horgászhelyek elfoglalása. Míg a gyerekek készültek a versenyre, Giza néni lángost készített elsősorban a gyerekeknek és persze a segítőknek, szervezőknek.

Dudaszóra 8 órakor vette kezdetét a verseny, hogy aztán két korcsoportban mérje össze tudását 4 alsó és 9 felső tagozatos tanuló. A változékony idő miatt kicsit nehézkesen indult a halfogás, később azonban folyamatosan jelentkeztek a kapások. Az ifjú pecások fogtak pontyokat, amurokat és apró halakat egyaránt. A 13 horgász a délig tartó versenyen összesen 45,6 kg halat fogott, átlagosan 3,5 kg-ot mindenki. Minden korcsoport első három helyezettje kupát, a többiek érmet kaptak, de a rengeteg felajánlásnak köszönhetően – amelyek között horgászbotok, orsók és etetőanyagok is voltak – minden gyermek értékes ajándékokkal térhetett haza. Mindezeken kívül különdíjakat is átadtak.

A legnagyobb amurért Mesterházi Áron, a legkisebb halért Bognár Luca – aki amúgy a legeredményesebb lány versenyző is lett – vehetett át elismerést. A legnagyobb ponty kifogásáért a felsősök versenyét megnyerő

Linter Hunor megnyerte a felső tagozatos általános iskolások versenyét Répcelakon
Fotó: VN/Vasi Vizeken

Linter Hunor is különdíjban részesült. Hunor ötödikes kora óta jár az iskolai szakkörbe, egyik első növendéke Kádi Attilának, az egyesület ifjúsági felelősének, aki rengeteg időt és energiát fektet a gyerekek képzésébe és a körülmények javításába. Ezt a munkát a megyei szövetség az általa adható legnagyobb kitüntetéssel köszönte meg augusztusi közgyűlésén. A horgászszakkör a tervek szerint idén is folytatódik, az iskola felújítása miatt eleinte valószínűleg a művelődési házban. 15 gyerek biztosan lesz, de nincs kizárva, hogy többen is jelentkeznek majd.

Az alsós korcsoportban harmadik lett Csorba Gergő (2000 g), a második Halász Martin (2900 g), első Molnár Dávid (7200 g). A felsősök között Mesterházi Áron (3680 g) szerezte meg a harmadik helyet, Varga Bálint (8240 g) a másodikat, az első Linter Hunor (11260 g) lett. Az egyesület vezetősége köszöni mindenkinek a rengeteg felajánlást és a segítők önzetlen munkáját. Külön köszönet illeti a reggeliért és ebédért Tóth Györgyné Giza nénit, Kiss Zoltánt és Szalai Györgyöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!