Szép otthon

2019.12.08. 07:00

Női, férfi kontraszt: otthonunk berendezésére is hatással lehet

Otthonunk elrendezésében nagy szerepet játszik a saját harmónia, egyensúly kialakítása.

Németh Katalin

Nőies könnyedség? A színes üvegek, a párnák női közreműködőt sejtetnek

Fotó: Shutterstock

Amikor ezen gondolkodunk, fontos kiemelnünk a női és a férfi személyiség különbségeit, amely a látványelemekben igencsak meghatározó – és elkülöníthető. Olyan időket élünk, amikor a trendi technológiának a képzeletünk sem szab határt. Akár kis tárgyak elhelyezése, a merészebb színvilág, a formák használata, akár a bútorok jellege – mind-mind komfortosabbá, de egyedivé is varázsolják otthonunkat. Lakásunk a miénk, így fontos, hogy jól érezzük magunkat benne.

Összegyűjtöttünk most néhány tippet, amelyekkel a saját terek igazán egyedivé varázsolhatók.

A nők esetében érdemes hangsúlyoznunk a praktikusság mellett az esztétikumot. Ők azok, akik előszeretettel díszítik otthonukat. A lakásukban az apró tárgyak nemcsak jelentéssel bírnak, a napi hangulatot is befolyásolják. A virágok mellett a lakberendezési tárgyak részét képezik a különböző emlékek, fotók. Női igényre szabva használhatunk olyan kelléket a hálószobában, számunkra fontos helyiségekben, amelyek rendkívül puha tapintású, elegáns, érzéki anyagok.

Nőies könnyedség? A színes üvegek, a párnák női közreműködőt sejtetnek
Fotó: Shutterstock

Gondoljunk itt a plüsstakarókra, csipke mintázatú díszpárnákra. A tükör, a kristály, a csillárok szintén alapdaraboknak számítanak otthonukban. A nők életük meghatározó pillanatait a fürdőszobában töltik. Néhány merész, ugyanakkor praktikus ötlettel igazán kellemessé, komfortosabbá tehetjük ezt a helyiséget is.

Romantikus környezetet kölcsönöz a szabad polcon elhelyezett illatgyertya vagy egy virágdekoráció. A fürdőszobai káoszban igazi megoldást jelenthetnek a takaros kis fa- vagy műanyag dobozok, amelyben a női kincsek (parfümök, ékszerek) elrejthetők.

A lakberendezésben vannak olyan hangulati elemek, amelyek azonnal elárulják a lakó egyéniségeit. A férfiak általában kedvelik az egyszerűbb, sötétebb elemeket, vagy a klasszikusabb, praktikus darabokat. A jelenleg is divatos fekete-fehér kombináció a nappaliban és a hálószobában lakója letisztult ízléséről árulkodik. A lakás férfias hangulatát sugározzák a praktikus bútorok, amelyek elengedhetetlenek otthonukban. Számukra meghatározó egy dolgozósarok kialakítása, akár egy sötétebb bőrfotellel, egyszerűbb dohányzóasztallal.

A fekete-fehér eleganciája – avagy férfias visszafogottság?
Fotó: Shutterstock

De a sötét, markánsabb darabok mellett a férfiaknak is gondolniuk kell arra, hogy olyan egyedi dolgokat helyezzenek el maguk körül, amelyek feldobják ezt az egyszerűséget, hogy otthonuk valóban látványos legyen. A fali dekorációk, merészebb kiegé­szítő színek (narancssárga, vörös) melegséget árasztanak.

Egy vagány férfi lakásából ugyanakkor nem hiányozhatnak az elegánsabb geometrikus minták, amelyek akár a függönyön, párnán megjelenve dobják fel otthonuk hangulatát. Felejtsük el az unalmat, az egyhangúságot! Bátran használjunk olyan trendi darabokat, amelyek tükrözik egyéniségünket is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!