Hétvége

2017.04.01. 09:20

Staféta Pócza Zoltánnal

Újraindult népszerű Staféta rovatunk, első alkalommal egy olyan kedvelt vasi embert kérdeztünk, aki új feladatok elé néz.

Vadas Krisztina

Pócza Zoltánt, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatóját választották meg a Szabadtéri Színházak Szövetségének márciusi, tisztújító közgyűlésén a szervezet elnöki posztjára. Ezt a pozíciót az alapítás óta Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója töltötte be, tavaly novemberi halála óta mindeddig üres volt a hely.

- Már az alapító tagok közt is ott voltam, évek óta alelnöki feladatokat láttam el a szövetségben. Ez most egy olyan feladatkör, amelyben a szabadtéri színházak érdekeit kell képviselnem különböző helyeken, mint például a minisztériumban, a pályázatoknál stb. - részletezte. Kitért arra is, vajon miért őt találták a legalkalmasabbnak az elnökségre.

- Úgy gondolom, azért engem választottak meg elnöknek, mert együttműködő ember vagyok, mindig azt keresem, hogy mi köt minket össze.

A Stafétát Ilon Gábor régésznek adta tovább, akitől azt kérdezi: hogyan látja Vas megyében a közösségek működését?

A staféta következő vendége: Ilon Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!