Hírek

2010.02.28. 15:22

170 millióból lesz korszerűbb a Bolyai-iskola

Először akadálymentesítettek és fűtést korszerűsítettek a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban, most pedig az udvart újítják fel pályázati pénzből.

Farkas Eszter


A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében sikerrel pályázott támogatásra a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. 

A két szakaszból álló projekt  2009-ben és 2010-ben valósul meg százhetvenmillió forintból.

Tavaly az iskola teljes akadálymentesítését végezték el, továbbá energiatakarékossági és fűtéskorszerűsítési munkálatok zajlottak az intézményben. A felújítás kivitelezésének második szakasza a napokban kezdődött. Az iskola udvarán néhány fát vágtak ki az új futópályához, de a munkálatok befejeztével pótolják őket.

 

-  Tavasszal kezdődnek a látványos munkák. Felújítjuk az iskolaudvaron azt a részt, ahol az ünnepélyeket szoktuk tartani. Ez a tér új burkolatot kap,  és egy lelátó is épülni fog a diákoknak  - mondta el dr. Lenner Tibor, az iskola igazgatója.  - A tervek szerint  parkolóhelyeket is kialakítunk az udvaron, melyek a Bolyai János utcából lesznek megközelíthetők. A napközisek egy  új,   az európai uniós szabványoknak megfelelő játszóteret is kapnak.  Egy futópályát  is kialakítunk az udvaron, melynek a csapadékvíz-elvezetési és villamosítási munkálatai miatt kellett kivágni néhány fát - nyilatkozta lapunknak dr. Lenner Tibor.

A tervek szerint a munkálatok szeptemberre fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!