Hírek

2008.05.02. 10:59

Megválasztották az alpogármestert

Celldömölk – Kedden este, zárt ülésen alpolgármestert választott a képviselő-testület: Söptei Józsefné a májusi ülésen teszi le a hivatali esküt.

Budai Rózsa

A közigazgatási hivatal figyelmeztető levelének felolvasásával kezdődött a testületi ülés kedden Celldömölkön: az önkormányzat másfél éve nem választott alpolgármestert, ezzel mulasztásos törvénysértést követ el. Az állapot megszüntetésére Fehér László polgármester javasolta, tűzzék napirendre a választást. Ezt megszavazták a képviselők. A késő esti órákban, zárt ülésen került sor a szavazásra. A 17 képviselő közül 16-an voltak jelen. A szavazólapot 11-en vették át, 5-en (a fideszes ellenzék tagjai) nem, ezt jegyzőkönyvben rögzítették. A titkos szavazás eredménye: a polgármester jelöltjét, Söptei Józsefnét (másfél éve következetesen ragaszkodott személyéhez az MSZP-s Fehér László), 9 igen, 2 nem arányban alpolgármesterré választották. Az alpolgármester- választáshoz a szervezeti és működési szabályzat minősített többséget ír elő, ez megvolt: a 17-ből 9 igen elegendő az érvényes és eredményes választáshoz. Söptei Józsefné 2002 és 2006 között már alpolgármestere volt az önkormányzatnak. A 2006-os választásokon az Együtt Celldömölk Városért Egyesület jelöltjeként lett képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!