Hírek

2009.02.05. 03:28

Fizessen kötbért és kártérítést is?

<b>Megyei körkép </b> - Az E.ON üzletszabályzata szerint nemcsak kártérítést, de kötbért is kellene fizetnie a dunántúli áramkimaradás miatt.

Vas Népe

A FEOSZ idézi az E.ON üzletszabályzatának mellékletét, amely szerint rendkívüli időjárás az, amit az E.ON illetékességi területén független szerv annak minősít , vagyis az áramszolgáltató csak ilyen vélemény birtokában mondhatja ki azt, hogy nincs helytállási kötelezettsége. A fogyasztóvédő szervezet azonban úgy tudja, az E.ON nem szerzett be ilyen, független szerv által kiadott véleményt. A FEOSZ idézi az üzletszabályzatot is, amelyben az E.ON vállalja az üzemzavarok szakszerű és gyors elhárítását. A fogyasztóvédők szerint viszont nem tekinthető szakszerű és gyors elhárításnak, ha a háztartások napokig áram nélkül maradnak. Mint írták, ha az áramszolgáltatás nem felel meg a szerződésben vállalt követelményeknek, akkor a szolgáltatót ötezer forint kötbérfizetési kötelezettség is terheli a kártérítési kötelezettség mellett. Az áramszolgáltató által felajánlott étkezési utalványok nem mentesítik a jogszabályi kötelezettsége alól. Nem a fogyasztónak kell viselnie annak következményeit, ha a szolgáltató nincs felkészülve januárban a hóesés által okozott nehézségekre - tették hozzá. A FEOSZ hangsúlyozta: amennyiben az E.ON nem tájékoztatja megfelelően a fogyasztókat, és nem tesz eleget a jogszabályokban és az üzletszabályzatában vállalt kötelezettségeinek, a fogyasztóvédelmi szövetség a jövő héten bírósághoz fordul a fogyasztók jogainak érvényesítése érdekében.

Az áramszolgáltató cég szakembereinek több mint három nap elteltével sikerült helyreállítaniuk az áramszolgáltatást a Nyugat-Dunántúlon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!