Hírek

2009.02.04. 03:29

Küldjenek fotót a táblavadászok!

<b>Körkép </b> - Új akciót indított a Pannon Lapok Társasága, táblavadászok jelentkezését várjuk. Írja meg nekünk, fotózza le, hogy ön szerint hol vannak Vas megyében kint felejtett vagy feleslegesen kitett közúti jelzőtáblák.

Varga Nóra

Felhívásunkra megmozdult a megye lakossága, sokan küldtek e-mailt, vagy telefonáltak a kint felejtett vagy feleslegesen kitett közúti jelzőtáblák ügyében. A táblarengetegben gyakran nehéz eligazodni, az autóvezetők gyakran érzik úgy, hogy feleslegesek a korlátozások, s hogy a félreérthető jelzések nem javítják, hanem rontják a közlekedési morált. Ezért lapunk megteremti annak lehetőségét, hogy a közlekedésben részt vevő autósok kifejthessék véleményüket egy-egy közúti jelzőtáblával kapcsolatban. Várjuk az észrevételeket, a táblavadász akció során, ha indokolt, leszereltetjük az adott jelzőtáblát. Olvasóink a 94/522-560-as központi telefonszámon mondhatják el panaszaikat. Az utjelzokvasnepe.hu e-mail címre pedig fotókat várunk. Azt is kérjük, írják le néhány mondatban, hogy hol és miért fényképezték le a táblát. Azt is megoszthatják velünk, hogy hol nincs - pedig kellene - korlátozó tábla. Mi utánajárunk minden bejelentésnek.

Sok panaszt juttattak el olvasóink szerkesztőségünkbe, ezek közül néhány (a napokban ezekről is kifejthetik véleményüket az illetékesek): Szombathelyen a Somogyi Béla utcában már két hónapja befejezték az utca teljes felújítását, de a közúti jelzőtáblákat kint felejtették. Az utca lakói kérik ezeknek az eltávolítását.

Egy olvasónk azt javasolja, hogy a Barabás Miklós utca mindkét végére tegyenek ki egy-egy 30 kilométeres sebességkorlátozó táblát. Attól tart, hogy a nagy sebességgel közlekedő autók egyszer balesetet okoznak, mivel az úton közlekednek a gyalogosok is. Egy másik olvasónk arra keresi a választ, hogy a Brenner Tóbiás körúton, a Bagolyvár előtt miért van kint a 30-as sebességkorlátozó tábla.

Csepregről is érkezett panasz, a közlekedők nem értik, hogy az új körforgalom azon ágán, amely a szántóföldre vezet, miért vannak kint jelzőtáblák. A közút illetékes munkatársa elmondta, hogy erről a levezető útszakaszról csak a szántóföldre lehet lehajtani. Ezt az ágat nem tudják lezárni, mivel ezt a területet csak ebből az irányból lehet megközelíteni. Ha egy évben két traktor jár arra, akkor is kint kell lennie a körforgalmat jelző és az elsőbbségadás kötelező táblának. A gyakorlat az, Vas megyében számos példa van erre, hogy a körforgalomnak azt az ágát lezárják, ahol még nem készült el az út. Ezt viszont csak akkor tehetik meg, ha az adott terület más irányból is megközelíthető. Ilyen megoldással találkozhatnak a közlekedők a Zanati úton és a gencsapáti körforgalomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!