Hírek

2009.05.07. 02:29

Illegális szemétlerakó Megyehíd határában

Megyehid - Olvasónk segítségével újabb illegális szemétlerakóra bukkantunk a megyében. A területen halmokban áll a szemét.

Bajdó Bettina

Egy hónappal ezelőtt indult el a Tegyünk rendet a környezetünkben! elnevezésű akciónk, mellyel illegális szeméthegyek után kutatunk a megyében. Olvasóink segítségét kértük, hogy ráakadjunk az illegális lerakókra. A felhívásra sokan jelentkeztek, akadtak, akik telefonon jelentették be az illegális lerakókat, s voltak olyanok is, akik e-mailen küldték el a képeket.

Egy olvasónk Megyehidról küldött be képeket, s elmondta, a településtől 6-700 méterre, a Csénye felőli területen szeptember óta növekszik a szemétkupac. A helyszínen készült fotókon jól látszik, hogy rengeteg a szemét. A háztartási hulladékon és az építési törmeléken kívül sok a műanyag palack, de található kint fa ablakkeret s egy kőből készült kereszt is. Ezeken kívül olvasónk egy döglött állat tetemét is felfedezte az illegális lerakónál. Aktív környezetvédőnk hozzátette, szeretné, ha minél előbb megtisztulna a terület.

Elküldtük az illegális szemétlerakóról készült fotókat Farkas Miklósnak, a település polgármesterének, aki rögtön kiment a helyszínre. Elmondta, hónapok óta foglalkoznak a problémával, táblákat is tettek ki a területre, hogy a környéken élők ne ide hordják a szemetet. Hozzáfűzte: a tervek is készen állnak már, hogyan számolják fel a lerakót, szeretnék földdel lefedni a területet, s fákkal ültetnék be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!