Hírek

2009.05.06. 02:25

Németh Eszter, a sokoldalú diák, versenygyőztes

Répcelak - Első helyezést ért el az Apáczai Kiadó komplex tanulmányi versenyén Németh Eszter, a Móra Ferenc Általános Iskola kisdiákja, aki ifjú kora ellenére rutinos versenyre járó .

Simon Erzsébet

Könnyű dolga van Németh Eszternek, mondhatják az őt ismerők, hiszen az édesanyja, Némethné Horváth Krisztina matematika-technika szakos tanárnő a Móra iskolában, s biztosan nagyon sokat tud neki segíteni a versenyekre való felkészülésben. Nos, ez így igaz, csakhogy ha Eszter nem lenne fogékony az új dolgokra, nem bújná szorgalmasan az új ismereteket nyújtó könyveket, hiábavalónak bizonyulna szülője minden igyekezete. A harmadik osztályos Eszter már elsőéves iskolás korában részt vett néhány tanulmányi viadalon, s azóta is rendszeresen szerepel különféle megmérettetéseken. Szereti a versenyzést, például a levelezősöket, legyen szó matematikáról, nyelvtanról, természetismeretről.

Az Apáczai Kiadó komplex tanulmányi versenyére az édesanyja hívta fel a figyelmét. A háromfordulós viadal feladatainak kidolgozásában is ő segített Eszternek otthon, de a kislány osztályfőnöke, Mészáros Imréné is rajta tartotta a szemét tehetséges tanítványán. Márta néni sok-sok szövegértési feladattal látta el Esztert, s a rengeteg gyakorlásnak meg is lett az eredménye. Ezen a versenyen csaknem nyolcszáz gyerek vett részt, magyarból, matematikából, ének-zenéből és rajzból kellett számot adniuk a tudásukról. Eszternek leginkább a közmondásokkal és a találós kérdésekkel kapcsolatos feladatok tetszettek. Amúgy is a nyelvtant kedveli a legjobban a tantárgyak közül, s ezt tanulja a legkönnyebben is. Eszter szerint ilyen fiatalon is fontos, hogy részt vegyen különféle veresenyeken, mert ezeken sok olyan új, érdekes ismeretre lehet szert tenni, amelyek a tanórákon nem kerülnek elő. Eszter nagyon szeret olvasni, legutóbb a Kutyaszálló című könyvet nem tudta letenni. A tévében a kedvenc gyermekműsora a magyar népmesék sorozata. Internetezni, számítógépezni is szeret, emellett a sportolást sem hanyagolja el. Sokoldalúságát az is bizonyítja, hogy kedvenc hangszerét, a fuvolát remekül szólaltatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!