Hírek

2009.06.22. 02:29

Az alapítás napján hajnali ötig tartott a tánc Kőszegfalván

Kőszegfalva - 1712-ben német telepesek hozták létre Schwabendorfot, azaz Kőszegfalvát. Az alapítás napját, a falunapot minden évben megünneplik utódaik. Ez volt a tizedik.

Némethy Mária

A Kőszeghez tartozó Kőszegfalva (1896-ig Schwabendorf) lakói évek óta büszkén emlékeznek falujuk alapításának napjára, német telepes őseikre. Most szombaton is összegyűltek. Először a templomban misére, amelyet Dumovits István horvátzsidányi plébános celebrált, felhíva a figyelmet arra: a kisebbségiek mindig összetartottak, nehéz időkben talán még jobban, mint máskor. Rába László országgyűlési képviselő megemlékezett a hősökről.

A rossz idő miatt délután a focipályán sátrakban folytatódott az ünnep, a falunap, amelyet az idén tizedszer rendeztek meg. A jubileum alkalmából Gyarmati Kálmán, Kőszegfalva képviselője mindenkinek megköszönte azt az odaadó munkát, amivel hozzájárult ezek sikeréhez. A jubileumi ünnep gazdagabb volt az eddigieknél. A támogatók között ott volt a vidékfejlesztési minisztérium is, elsősorban a kőszegfalviaknak köszönhetően rengeteg tombolatárgy gyűlt össze. Az asszonyok most is finomakat főz- tek, a korábbinál több süteményt készítettek. A fellépők, a gyerekek és a felnőtt csoportok szereplése is jó szórakozást nyújtott. Sokaknak nagyon tetszettek a Varsányi Áron vezette bokszklub bemutatói. Végül hajnali 5-ig tartott a bál.

A hangulatot az sem rontotta el, hogy az öregfiúk mérkőzésén a vendég pirings- dorfiak egyik játékosa a mérkőzés utolsó percében eltörte a lábát.

Kőszegfalva (nm) - 1712-ben német telepesek hozták létre Schwabendorfot, azaz Kőszegfalvát. Az alapítás napját, a falunapot minden évben megünneplik utódaik. Ez volt a tizedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!