Hírek

2009.06.05. 02:28

Ingyenes egészségügyi szűrések Celldömölkön

Celldömölk - Ingyenes szűrővizsgálatokat, tanácsadást kínál a kemenesaljaiaknak a Vasi Tallér Egyesület a tegnap megkezdődött egészségnapokon.

Nagy Ildikó

A hazai egészségügy helyzetéről is sokat elárul az a tény, hogy az első alkalommal megrendezett, tegnap megkezdődött Kemenesaljai Egészségnapok ingyenes szűrővizsgálatain kígyózott a sor. Felsorolni is nehéz lenne, hogy a Vasi Tallér Egyesület által szervezett háromnapos programon hányféle szűrésen vehetnek részt az egészségükért aggódó kemenesaljaiak. A művelődési központ és könyvtár épületében, illetve a ház előtti téren kialakított vizsgálókban szakorvosok, nővérek, a Vöröskereszt, az Országos Mentőszolgálat és az ÁNTSZ szakemberei várják az érdeklődőket. 

A legtöbben mammográfiára, bőrgyógyászati, nőgyógyászati szűrésre jelentkeztek, de érszűkület és hasi ultrahangvizsgálatra is sokan vártak. Horváth Melinda, az egyesület elnöke elmondta: tegnap 10 és 14 óra között 650-en jelentkeztek vizsgálatra. A rendezvény ma és holnap folytatódik, szombaton utcai futóverseny, este No Thanx koncert színesíti a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!