Hírek

2009.06.24. 02:25

Közös tanévzáró a Suli Harmónia Alapítvány iskoláiban

Hahót - Zalában tartottak közös tanévzárót - melyen Káld, Egervölgy és Hegyfalu képviselői is részt vettek - a Suli Harmónia Alapítvány kötelékébe tartozó intézmények.

Simon Erzsébet

Három Vas megyei falu - Káld, Hegyfalu és Egervölgy - általános iskoláját és óvodáját működteti a Suli Harmónia 2007 Alapítvány. A rendszer a most lezárult tanévben egy központi iskolából, valamint tizenegy tagiskolából és négy óvodából állt. Összesen 860 tanulót oktatnak, Vas és Zala megyében több mint húsz önkormányzattal kötöttek közoktatási megállapodást. 

A hahóti közös tanévzárón Dobolán Gábor, az alapítvány főigazgatója - korábban az egervölgyi iskola vezetője - egyebek mellett úgy fogalmazott: céljuk, hogy az alapvető oktatási-nevelési feladatokat ellátó intézmények legyenek helyben elérhetők a bölcsődétől a nyolcadik évfolyamig, az iskolák a helyi közösségek érdekeinek figyelembevételével működjenek, az egységes szakmai színvonalat kis-iskolákra szabott pedagógiai programmal szavatolják, és szükség esetén a tanárok utaznak az intézmények között. 

Kósa Istvánné
kuratóriumi elnök az intézmények fenntartásáról azt mondta: a csökkenő állami normatíván és a közoktatási megállapodások alapján kapott támogatásokon kívül más anyagi forrásra nemigen számíthatnak. Ám a dolgozók mindig időben megkapták a bérüket, pontosan fizetik a járulékokat, és kisebb-nagyobb eszközfejlesztése-ket is végeztek. Bizakodnak, hogy a jövőben sem lesz ez másként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!