Hírek

2009.06.24. 02:29

Rátóti emlékest Trianonról

Rátót - Trianonról és Wass Albertről rendeztek emlékestet. Az esemény szentmisével kezdődött, majd a Trianon-emlékműnél műsorral folytatódott, és kulturális programmal zárult.

Szenkovits Péter

Málics Ferenc polgármester köszöntőbeszédében visszatekintett 2007-re, a Trianon-emlékmű emelésére, illetve a tavalyi esztendőre, a Wass Albert-szobor avatására. Megköszönte a seregnyi önzetlen támogató segítségét. Rátót neve összeforrt Trianonnal, mely méltó helyet nyújt mindenki számára az emlékezésre, természetesen nem elfeledve Széll Kálmánt, Deák Ferencet, az Aradi parkot.

Boros Bánk Levente politológus egyebek között kifejtette: Trianon jelképezi azt is, hogy magyarok milliói estek áldozatul a szomszédos államok magyarellenes tevékenységének, megtizedelték, kitelepítették és kisemmizték őket. Az anyaország támogatása nélkül máig másodrendű állampolgárok saját szülőföldjükön.

Kulturális műsor következett helyi fellépőkkel, majd mindkét alkotást megkoszorúzták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!