Hírek

2009.07.24. 02:29

Homokzsákot kaptak az árvízben segítők

Körmend - Ebéddel, homokzsákkal és egy CD-vel ajándékozta meg a Rába-völgyében lezajlott árvíz elleni védekezésben résztvevőket tegnap délután a vízügyi igazgatóság.

Farkas Eszter

Túl vagyunk az utóbbi évtizedek legnagyobb árvizén. Szentgotthárdon és Körmendnél rekordot döntött a Rába. Szentgotthárdnál ötszázöt, Körmenden ötszázhúsz centiméterrel tetőzött a folyó - ezt is ráírták azokra a Svájcból érkezett homokzsákokra, amelyeket tegnap délután adtak át azoknak a segítőknek, akik a Rába-völgyében lezajlott árvíz elleni védekezésben részt vettek.

Az eseményen a tíz érintett település polgármesterei is részt vettek: Körmend, Szentgotthárd, Csörötnek, Csákánydoroszló, Magyarszecsőd, Molnaszecsőd, Gasztony, Rátót, Alsóújlak, Kám. Továbbá képviseltette magát a Körmendi Tűzoltóság, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola, az Őrségi Nemzeti Park, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, több országgyű- lési képviselő, és a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság munkatársai.

Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a meghívottakat:

- A június végén, július elején levonuló árvízi védekezésben részt vevőknek köszönhetően sikerült az utóbbi évtizedek legnagyobb árhullámát komolyabb problémák és kellemetlenségek nélkül magunk mögött hagyni. A sikerhez sok szervezet összehangolt munkájára és együttműködésére volt szükség - mondta Nádor István.

Ezt követően Láng István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Bebes István, Körmend város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!