Hírek

2009.07.03. 08:28

Új vízszállító jármű segítheti az oltást

Szombathely - Új vízszállító autót kapott a tűzoltóság. A 24 tonnás gépjármű tartályában 8900 liter víz fér el. A gépkocsi 90 millió forintba került, 20 százalékát az önkormányzat állta.

Bajdó Bettina

- Az új járművön minden tűzoltáshoz szükséges felszerelés megtalálható, van rajta avar- és rézsűoltó is - folytatta az osztályvezető. Az autó tartálya közel kilencezer literes, vagyis ez azt jelenti, hogy olyan helyeken is tudunk oltani, ahol nincsen más vízforrás. Az autóhoz egy pályázat segítségével jutottunk hozzá, nemrég vehettük át Budapesten. A vízszállító 90 millió forintba került, a város önkormányzata húszszázalékos önrészt biztosított hozzá.

Az osztályvezető hozzátette: várhatóan júliustól nem lesz már szükség a 20 éves, 8400 literes Tatra típusú vízszállító járművükre, ezt a szombathelyi tűzoltók értékesíteni szeretnék. 

- A megyében a szombathelyi a legnagyobb tűzoltóság, nekünk van a legtöbb járművünk, s büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi években az összes készenléti autónk megújult - hangsúlyozta Göncz Szabolcs. Egyedül a gépjármű-fecskendők kezdenek elöregedni, lassan időszerű lesz ezek cseréjéről is elgondolkodni. Azt azonban még nem tudjuk megmondani, mennyi pénzünk lesz idén fejlesztésre, hiszen ez attól függ, hogy mennyi marad a kasszánkban. Az egyre növekvő működési költségeket havonta ki kell fizetnünk, s vannak olyan felszerelések, melyeket feltétlenül pótolni kell, ha tönkremennek. A védőcsizma ára 50 ezer forintnál kezdődik, s az egyéni védőfelszereléseket is meg kell vennünk, hiszen ezek nélkül nem tudnak dolgozni tűzoltóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!