Hírek

2009.10.09. 12:38

Fővárosban demonstrálnak a vasi tűzoltók

A tűzoltók a 2010-es költésvetési tervezet miatt döntöttek úgy, hogy tiltakoznak. A szombathelyiek is részt vesznek a fővárosi demonstrációban.

MTI

A  Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetségének, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének közleményében olvasható, hogy szerdán megalakították a demonstrációs bizottságot, és október 19-re nagyszabású demonstrációra mozgósítják a szervezetükhöz tartozó több mint kilencezer tűzoltót. 

Mint írták, a költségvetés 2010-es tervezete olyan elvonásokat tartalmaz, amelyek az évek óta alulfinanszírozott hivatásos önkormányzati tűzoltóságok működését súlyosan veszélyeztetik, a kormányfőhöz írt levelükre pedig eddig még nem érkezett válasz.

A szombathelyi hivatásos tűzoltók is részt vesznek a demonstrációban  mondta el Göncz Szabolcs, a tűzoltóság sajtóreferense. - A tervek szerint novemberben lett volna a demonstráció, de a szövetség úgy döntött, hogy korábban kell közösen fellépnünk az érdekeink védelmében - folytatta a sajtóreferens. - Már eddig is sokan jelezték, hogy szeretnének csatlakozni a tiltakozó akcióhoz, most szervezzük a buszokat, melyekkel a fővárosba megyünk  - emelte ki Göncz Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!