Hírek

2009.10.14. 02:23

Ikervári ÁMK: Középpontban az élményközpontú oktatás

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően sok új feladat vár az Ikervári ÁMK helyi tagiskolájára is.

Vojnovics Viktória

Az Ikervári ÁMK Hosszúperesztegi Tagiskolájának nevelőtestülete, mint a pályázat egyik nyertese, rendhagyó pedagógiai szakmai napot tartott az elmúlt hónapban.

Az élménybeszámolókkal, vetítéssel egybekötött értekezletre meghívást kaptak Bögöte, Hosszúpereszteg és Vashosszúfalu polgármesterei, a képviselő-testületek, a helyi művelődési ház vezetője, a védőnő, az óvodavezető, az egyház képviselői, szülők, tanárok, gyerekek, a civil szervezetek és a média.

Dénesné Székelyi Margit tagintézmény-vezető nyitotta meg a rendezvényt, beszédében ismertette a pályázat alapkoncepcióját, a vállalt feladatokat, majd átadta a szót az új módszert alkalmazó pedagógusoknak. Az elsősök esetében matematika tantárgyból teljes tanórai lefedettséget biztosító kompetenciaalapú oktatási programot vezettek be.

Az első hetek tapasztalatairól Mónosné Döbör Cecília tanítónő számolt be. Fényképeken mutatta be, hogyan boldogulnak csoportmunkában a legkisebbek a számok birodalmában, miként személyesítenek meg relációs jeleket, élvezetesebbé téve ezzel a tananyagot. Gecse Istvánné magyartanár az 5. osztály munkáját koordinálja a szövegértés- szövegalkotás kulcskompetencia területén. Németből a 6. osztály ismerkedik Szőkéné Németh Ibolya segítségével az új oktatási módszerrel.

A tanárnő lelkesen beszélt arról, hogy végre van lehetőség énekelni, versikéket tanulni, csoportban dolgozni, közös projekteket alkotni. A pályázat ennyiben nem merül ki, további elvárásokat is támaszt az iskolával szemben.

A program feladata a számítástechnikai eszközök bevonása az ismeretszerzés folyamatába, s hogy legalább egy témahét és egy moduláris oktatási program szerveződjön a vakációig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!