Hírek

2010.01.05. 17:08

Informatikai fejlesztés a sárvári Szent László iskolában

A Sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola tanulói a napokban vehették birtokukba új, modern számítógépeiket. Az intézmény négymillió forintot fordított informatikai korszerűsítésre: 27 komputert vásároltak.

Varga Nóra

Ördög Tibortól, az iskola igazgatójától megtudtuk, hogy 2002-ben alakították ki a számítástechnika-termet az intézményben, akkor 14 gépet vásároltak.

Nyolc év hosszú idő a számítástechnikában, ezek a gépek mára elavultak, gyakran kellett javítani őket. Ezért döntött úgy az iskola vezetősége, hogy modern komputerekkel szerelik fel az iskolát. Az egyik tetőtéri termet alakították át szaktanteremmé, itt a nagyobb létszámú osztályok is kényelmesen elférnek.

A teremben 27 kompletten felszerelt számítógépet helyeztek el. A beruházás közel négymillió forintos költsége az előző évi pénzmaradványból és az iskolai alapítvány támogatásából valósult meg.

Az intézményben két számítástechnika-terem működik, így a tanároknak lehetőségük nyílik a számítógép és az internet nyújtotta se- gédanyagok felhasználására nemcsak az informatika, hanem a nyelvi és a természettudományi órákon is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!