Hírek

2010.03.12. 12:08

Kemény Bertalan díj falugondnoki, polgármesteri munkáért

A Kemény Bertalanról elnevezett falufejlesztési díjat vehette át a közelmúltban Németh Istvánné Baksa Eszter, Nagyrákos polgármestere, korábban falugondnoka.

Tersztyánszky Krisztina

A díjat a Falufejlesztési Társaság ítélte oda a Falugondnokok Vas és Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete előterjesztésére. Némethné Baksa Esztert a legtöbben talán az Őrség mesemondójaként, a környék anekdotáinak gyűjtőjeként és ízes tolmácsolójaként ismerik. Emellett azonban már évtizedek óta aktívan részt vesz a falu közösségének szervezésében, az idősek gyámolításában.

Polgármesterként részese volt a Szlovéniába vezető völgyhíd beruházásának, majd azt követően az építkezés által felbolygatott falu helyreállításának. Nevéhez fűződik a 2001-től meghonosított újkori hagyomány, a völgyhídi vásár bevezetése, a tollfosztás, a tökmagköpesztés tradíciójának felélesztése.

Baksa Eszter átmenetileg falugondnokként is munkálkodott, ám jelenleg, újra polgármesterként sem tagadja meg gondoskodó énjét, s ha ideje engedi, a család és a gazdaság ellátása mellett, segíti a település időseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!