Hírek

2010.04.01. 12:09

Biológiai tisztító épülhet Püspökmolnáriban

A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében legutóbb Püspökmolnári, valamint Rábatamási nyert el támogatást a szennyvízkezelés megoldására.

Erős D. Zoltán

Forrásátcsoportosítás után újabb két szennyvízkezelési projekt nyert támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív  Program pályázatán. Köztük a Püspökmolnári  önkormányzat projektje. Ezzel tizenegyre emelkedett a régióban a  támogatott pályázatok száma. Ennek nyomán csaknem 4 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg. 

Püspökmolnári a település szennyvízelvezető és -kezelő rendszerének kiépítéséhez pályázott támogatásra. Ennek  eredményeként a 432 millió 588  ezer  forintos beruházáshoz  367 millió 699 ezer  forint uniós  forrást nyert el a település.      

A településen csaknem négyszáz olyan ingatlan van, ahol megoldásra  vár a korszerű szennyvízkezelés. A tervek szerint ennek megvalósítására több mint 10 kilométer hosszú gravitációs és mintegy másfél kilométernyi nyomóvezetéket építenek ki.

A községben három átemelő szivattyútelep közbeiktatásával jut el a szennyvíz biológiai szennyvíztisztító telepre.   Innen a szükséges fokú tisztítás után a Rába folyóba vezetik a vizet. A projekt eredményeként mind a Rába vizének, mind pedig a település alatti talajvíz minősége javul, miután a jelenlegi szennyezések ezzel megszünnek.

A  településfejlesztés szempontjából is jelentősége van a projektnek, amelynek infrastruktúrája kiegészül egy fontos elemmel, ami a gazdaság további fejlődését eredményezheti. A projekt várható befejezése: 2011. december

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!