Hírek

2010.04.19. 16:05

Szőlőtámrendszer az oszkói pincéknél

Agrárszakemberek szerint jó termést hozhat az oszkói Hegypásztor Kör fiatal szőlőültetvénye, ahol most modern technológiájú támrendszert építettek a lelkes borbarátok.

Simon Erzsébet

A Hegypásztor Kör két éve kezdte el telepíteni a szőlőhegyi birtokán azt a mintaültetvényt, amelyen hat  olyan négy fehér és két kék fajta szőlő oltványait ültették el, amelyek a keszthelyi egyetem szakemberei szerint is jó termést hozhatnak a Vasi Hegyhát dombvonulatain. 

A szőlőtelepítéssel az volt a cél, hogy egy olyan ültevényt hozzanak létre, amely minta értékű lehet a hegyháti szőlősgazdák számára a felhasznált modern technikák és technológiák révén.

A negyedhektáros terület telepítésében és fejlesztésében eddig is aktívan részt vett az ötödik születésnapját idén ünneplő Hegyháti Borbarát Kör; a társaságba tíz környező szőlőhegyről járnak rendszeresen borosgazdák, hogy egymástól és a meghívott szakemberektől tanuljanak.

Szombaton a kör lelkes tagjai modern, fém támrendszert állítottak föl a fiatal ültetvényen. A támrendszer beszerzését a Norvég Civil Támogatási Alap segítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!