Hírek

2010.06.06. 11:57

Megalakult az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség

Tucatnyi nagyvállalat, felsőoktatási intézmények, szakmai szervezetek fogtak össze a mérnökök érdekében. Végezzenek naprakész tudással rendelkező és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő tudású mérnökök, legyen magasabb a pálya társadalmi presztízse, váljanak népszerűbbé a természettudományok, fogalmazták meg egy konferencián.

Tersztyánszky Krisztina

Az összefogás eredményeként 20 millió forintos alaptőkével megalakult az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség. A  mérnökhallgatók száma évről évre csökken, a kezdő mérnökök többsége hiányos szakmai tapasztalattal, kevés nyelvtudással kerül ki a munkaerőpiacra, így a hiányzó tudást rendszerint a vállalatnak kell pótolnia.

E hiányosságok akár odáig is vezethetnek, hogy beruházások maradnak el, és romlik a magyarországi cégek versenyképessége más országokban működő leányvállalatokkal szemben.

A legtöbb cég mára felismerte, hogy a magyar munkaerőpiac versenyképesebbé tételéhez szükség van a munkaerő-kínálat és a munkaerő-kereslet szorosabb összehangolására, a munkaerőpiaci szereplők együttműködésére, ezért közös programot sürgettek, mely koordinálja az oktatási intézetek mérnökképzési programjait és a piaci igényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!