Hírek

2010.09.26. 08:54

Alsóújlaki gombamérgezés: új májat kapott az anya

Új májat kapott az az asszony, akinek fia meghalt az alsóújlaki gombamérgezésben. A nőnek rekordgyorsasággal találtak donorszervet, ami dr. Zacher Gábor toxikológus elmondása szerint nagymértékben javítja az életbenmaradási esélyeit.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ahogy arról portálunk elsőként számolt be, múlt vasárnap heten kerültek kórházba Alsóújlakról, mert egy családi rendezvényen gyilkos galócát ettek. Egy 25 éves férfin már nem tudtak segíteni az orvosok, ő hétfőn belehalt a mérgezésbe.

A fiú édesanyját, aki szintén evett a gombából életveszélyes állapotban szállították kórházba, s lélegeztető gépre tették. A napokban kiderült, a nő mája nagymértékben károsodott, s bár többféle kezeléssel próbáltak megmenteni a szervet, transzplantációra volt szükség. 

Az RTL Klub beszámolója szerint az asszony pénteken került fel a transzplantációs listára és rekordgyorsasággal találtak számára donorszervet, ami dr. Zacher Gábor toxikológus elmondása szerint nagymértékben javítja az életbenmaradási esélyeit. 

A történtek miatt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya gondatlan emberölés gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!