Hírek

2010.09.03. 09:10

NYME SEK Gólyatábor 2010: ismét megtelt a gólyafészek!

A tegnapi nappal kezdetét vette Egyetemünkön a Gólyatábor. A tradicionális program első estéje az ismerkedés és a hangulat felfokozásának jegyében telt.

Turbók Orsi

Délután fél négyre többszáz gólya lepte el az Savaria Egyetemi Központ környékét. A Gólyapásztorok hangos skandálással toborozták maguk köré pártfogoltjaikat, akik több, mint négyszázan meg is jelentek. Ezután eligazításban vettek részt, csapatonként, ahol átvehették a gólyacsomagokat is.

A jó néhány hasznos információ meghallgatása után csapatépítő játékok következtek, na meg persze a felkészülés a hivatalos megnyitó ünnepségre. Mint azt már egy előző írásunkban jeleztük, a 2010-es év Gólyatábora a futball vb jegyében telik, s ez természetesen mind a csapatok öltözékeiben, mind  a programok tulajdonságaiban is érzékelhető.

Ahogy azt már megszokhattuk, a csapatok bevonulását követően Prof. Dr. Gadányi Károly üdvözölte szívből az elsőéves hallgatókat, akiket - mint mondta - már most a szívébe zárt. Az elnök-rektorhelyettes úr megnyitója után Kéri Péter (Egyetemünk Hallgatói Önkormányzatának Elnöke) is köszöntötte a csapatokat, s egyúttal meginvitálta őket az esti fiesztára is.

A délután folyamán képviseltette magát a helyi Inter-Crosse egyesület (ki is lehetett próbálni ezt az érdekes sportot), készíttethettünk baleseti sminket de betalálhattunk a gólsebesség-mérővel felszerelt kapuba is.

A Sörkertben képviseltette magát a Berzsenyi Rádió is (az udvarról sugározták műsorukat), illetve lapunk (UNIVerZOOM) standját is meglátogathatták az érdeklődők.

Az esti program két színtéren zajlott (ahogy az már megszokott): a Sörkertben Csuta húzta a talp alá valót, míg az A-Clubban Dj Shepherd táncoltatta meg a gólyák és a felsőbb éves egyetemisták népes táborát.

A mai program sem lesz kíméletesebb: 18 órától például Stand Up Comedy-n nevethetünk Aranyosi Péterrel, 22 órától LunchBox koncerten tombolhatunk, 24 órától Gumidizsiben illetve az Újoncok éjszakáján táncolhatunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!