Hírek

2010.10.13. 21:04

Hiába a kétharmados győzelem: nem adta át szobáját Esztergom volt polgármestere

Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere a hivatalos átadás-átvételi eljárás során nem adta át a polgármesteri szobát a szavazatok csaknem kétharmadával megválasztott utódának, Tétényi Évának - mondta az új polgármester sajtóreferense szerdán az MTI-nek.

MTI

Váczy István tájékoztatása szerint a volt polgármester arra hivatkozott, hogy erre a szobára szüksége van  országgyűlési képviselői munkájának ellátásához, majd az átadás során közölte, hogy október 22-ig ezt a helyiséget is kiüríti.

A volt polgármester kedden értesítette a közigazgatási hivatalt, hogy reggel kilenc órakor nem tudja elkezdeni az átadást, így az új polgármester, a jegyző, az aljegyző és a közigazgatási hivatal munkatársa 11 óráig várakozott az eljárás megkezdésére, amely formailag rendben lezajlott - tette hozzá a sajtóreferens.
   
Meggyes Tamástól, a várost tíz éven át irányító fideszes polgármestertől a választók megvonták a bizalmat az októberi helyhatósági választáson. A szavazatok kétharmadát a függetlenként induló Tétényi Éva kapta meg úgy, hogy a szabad választások óta polgármesterre most adták le a legtöbb voksot Esztergomban, csaknem 13.000 ember szavazott.
   
Tétényi Éva polgármesterré választásáért az összes helyi ellenzéki politikai erő: a Jobbik, az LMP, az MDF, az MSZP és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is összefogott.
   
Egy héttel ezelőtt a Fidesz esztergomi szervezete választási csalásra hivatkozva megfellebbezte a választások eredményét. A beadványban leszögezték, hogy "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban", ugyanakkor kijelentették azt is, hogy a választás eredményét elfogadják.
   
Az MTI birtokába került dokumentumot a Fidesz képviselői és egy független jelölt is ellátta kézjegyével. A levelet egyedül a volt polgármester, Meggyes Tamás nem írta alá, akit az egyik körzetben szintén képviselővé választottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!