Hírek

2010.10.18. 15:00

Polgári mód: MSZP-s polgármester, fideszes helyettes

Nem csak választási riválisát, de saját pártbeli képviselő társait is meglepte Tóth József, Polgár szocialista polgármestere, amikor Puskás Ferencet (Fidesz-KDNP) jelölte alpolgármesternek az önkormányzati képviselő-testület hétfői alakuló ülésén.

MTI

A polgármesteren kívül nyolc tagú testületbe hat MSZP-s és két Fidesz-KDNP-s képviselő jutott be, így mindenki arra számított, hogy a városvezető a szocialista többségből jelöl alpolgármestert.

Érzékelhető volt a meglepődés, amikor Tóth József bejelentette: a két fideszes képviselő közül jelöl helyettest, mégpedig azt a Puskás Ferencet, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként Tóth József ellenében indult a polgármesteri posztért az október 3-ai választáson.
   
Puskás Ferenc akkor alul maradt a nálánál kétszer több vokssal polgármesterré választott Tóth Józseffel szemben. (Tóth Józsefet egyébként a választás előtti héten bűnpártolással vádolta meg az ügyészség egy 2005-ös ügy miatt, amikor még a megyei közgyűlés alelnöke volt. Az ügy tárgyalását még nem tűzte napirendre a bíróság.)
   
Puskás Ferenc a jelölését követően egy perc gondolkodási időt kért, majd miután azt vállalta, 9:5 arányban választotta alpolgármesterré a képviselő-testület.
   
Tóth József az MTI-nek úgy kommentálta a lépését, hogy Polgárnak minden erőre szüksége van a fejlődés érdekében. "Itt vitának helye van, de viszálynak nincs", csak a város, a lakosság érdeke a fontos - mondta.
   
Puskás Ferenc szerint az ilyen összefogás fontos lépés lehet a nemzeti együttműködés rendszerének megvalósításában.
   
A jelölésén láthatóan meglepődő pedagógus - aki társadalmi megbízatásként, tiszteletdíjért látja el a feladatát - a munkahelyteremtést és a közbiztonság további javítását tekinti a következő időszak legfontosabb feladatának.
   
A kormánypártiságával összefüggő előnyöket pedig szeretné a város érdekében érvényesíteni - mondta Polgár fideszes alpolgármestere az MTI-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!