Hírek

2011.08.26. 16:51

Átadták az új játszóteret Jákon

Birtokba vették az új játszóteret a gyerekek péntek délután Jákon. Pályázati pénzből valósulhatott meg a régóta áhított létesítmény.

Ambrózai Zsuzsanna

A játszótérhez nagy park is tartozik. Szemes István, Ják polgármestere elmondta, az európai vidékfejlesztési alap támogatásával valósulhatott meg a projekt. Ják Község Fejlődéséért Alapítvány pályázott a támogatásra, száz százalékos támogatottságban részesültek. A játszótér így mintegy 15 millió forintból épülhetett meg.
- Mivel a gyerekeknek épül, értük van a játszótér, ezért úgy gondoltuk, ne csak ünnepélyes avató legyen, kössük össze az átadó ünnepséget gyermekprogramokkal is - mondta a polgármester.

A program így már délben elkezdődött, a kicsiket légvár és fagylalt várta, majd kommandós bemutatót tartottak nekik. Az új játszóteret dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő avatta fel, valamint a polgármester, Szemes István is köszöntőt mondott.

A hivatalos program részeként kihirdették a névadó pályázat nyertesét is. A falu ugyanis meghirdette a tizennégy év alatti gyerekek körében, találjanak ők nevet a játszótérnek, mégis csak ők használják majd. A győztes Wágner Levente lett, aki a Sorokmenti nevet javasolta a létesítménynek. A polgármester elmondta, összesen 21 pályázat érkezett, és mind nagyon jók, frappánsak voltak.

A választás mégis erre esett, hiszen Ják mégiscsak a Sorok ősi vízfolyásánál fekszik. A játszóteret úgy alakították ki, hogy ne kelljen a több mint negyven-ötven éves fákat kivágni a helyükről, így azok most a nagy melegben védelmet nyújtanak a  gyerkőcöknek. A rendezvény este tűzijátékkal zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!